Fiat Bravo (második széria), vagy Kia C’eed (első széria) az ajánlottabb vétel?
Sziasztok!
Autó vásárlás előtt állok. Jelenleg egy 20 éves Bravom van, ami már 10 éve van nálam. Különösebb probléma sosem volt vele. Eddig - megrögzött Fiatosként - a második szériás Bravoban gondolkodtam, 1.4 Tjet motorral, de elgondolkoztam a Kia C’eed-en is. A cégnél van egy C’eed, sosem volt vele gond, kényelmes, minden rendben vele, bár az már a második szériás. Melyiket ajánlanátok inkább, melyikkel mi a tapasztalat? “Olasz ***” típusú válaszokat nem kérnék, ha lehet...:)
Mindkettő jó választás, egy-két népítélet riogat moror és turbócserével a Bravo esetében.
A Kia nem fog elromlani, de nagyon feszes, kényelmetlen a futóműve.
Ha van egy 20 éves Bravód, ami gondtalan és szereted a Fiatokat, akkor miért nem követed ezt a vonalat? Az újabbakkal sincs semmi gond :)
Nekem Grande Puntó van, igaz dízel :)
Most 17 évesen kereül 400 ezerbe a Brava. Ilyen az élet.
Viszont ugyanazért a pénzért a régebbi Cee'd a Bravo ellenfele. Az meg azért messze nem néz ki olyan jól sem kívül, sem belül. Ráadásul abból csak az 1.4 szívóbenzin jön szóba, ami ugyan remek motor, de azért nem tud annyit, mint a TJet. Ha pedig a szívó Bravot nézed, az olcsóbb.
A Fiatnál a váltóval is van egy kis 100 ezer forintos javítás (GM eredetű a váltó) és ha a digitális klímásat veszed, akkor az állítómotor terelőlapátjai halnak meg, amitől irányíthatatlanná válik. AZ alkatrész olcsó, de nagyon szét kell kapni hozzá az autót.
Én maradnék a Fiat vonalon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!