Lesz baja az 1999-es honda nx650 dominatornak, ha fullszintetikus motorkerékpárba való 10w40 olajat teszek bele?
Ha ezt keversz a benzinhez ,akkor elégtelen lesz a kenése.Kvára megviseli a motorját Azért találták ki a 2T olajokat ,mert a 4T motorolajak nem tudják felhígítva ellátni ezt a funkciót,mert tapad a kenendő felületekhez.
Ha egy 4T motorban a motorolajban az üzemanyag koncentrációja elér az 5%-ot akkor az a olaj már kuka,cserélni kell.Ez 1 liter olajnál 0,5 dl benzin.Átlag autóknál 4 l olajban és 2dl üzemanyag ez.
Most te pedig 40 liter benzinhez akarsz tenni 1 L olajat ebből.Ez így 4000 %.
Ha öt százaléknál már nem jő már kuka,akkor szerinted a mire számíthatsz 1:40-es keverékke a te 2T
ne tedd bele,
Előző mi van? :)
Persze lehet valami privát beszélgetésről lemaradtunk.:)
A kérdésre válaszolva szerintem mehet, bár jobb lett volna a ha évjáratot és a futásteljesítményt is írnál. ,meg esetleg a motorolaj típusát. Amit én kapásból láttam a neten ( [link] ) az 10W40-es olaj ,API SE, SF minősítéssel.
Bocsánat mindenkitől a 2 vagyok.
Nem tudom miért,de benéztem rendesen a motor típusát.
Jogosan csodálkozásotok.
Éjszakás voltam és már az írás közben pislogtam.
Természetesen ne vegyétek figyelembe.
A kérdésre írt válaszom pedig,hogy ha a te olajod magasabb teljesítmény szintű,mint a gyári ajánlás,akkor nem biztos,hogy jó lesz.Minden más kenendő alkatrésznek jó a magasabb szintű olaj,kivétel a kuplung.
Ha a lamellák közül nem tudja kipréselni a jobb olajat,akkor az megcsúszhat,vagy csúszni is fog.Ekkor meg is éghet,ha sokat terheled.Ha nem csúszik meg akkor maradhat.
Beletöltheted ha akarod,de ezzel számolj és ekkor le kell cserélned a gyárilag ajánlottra.
Ha viszont gyengébb a specifikáció ,akkor inkább azért ne töltsd bele,mert nem biztos,hogy nagy teljesítménynél is megmarad a kenési helyeken.Ha onnan kiszorul ,akkor megszűnik az olajfilm és létre jön a fém a fémmel kapcsolata,ami nagyon megviseli a motorod.
Nem az árt neki,hogy fullszintetikus olaj van benne,ha nem az amit leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!