Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez az olaj belemehet régebbi...

Ez az olaj belemehet régebbi benzines autóba?

Figyelt kérdés

Mondjuk egy ford mondeno iii 11.6 Benzinbe?

[link]

ACEA A3/B3, A3/B4

API SL/CF

Fiat 9.55535-D2

MB-Approval 229.1

Renault RN 0700/RN 0710

VW 502 00/505 00

Ára: 5900 Ft lenne.

2018. máj. 31. 12:53
 1/9 A kérdező kommentje:
Mondeo III 1.6 Benzin
2018. máj. 31. 12:54
 2/9 Beviz Elek ***** válasza:
Igazából dízelhez lett kitalálva, de szabvány alapján jónak kell lennie bele. Az egy másik kérdés, hogy ilyen olajat csak olyan autóba tennék, ami nagyon rossz állapotban van és pár hónap használat után tolnám a bontóba.
2018. máj. 31. 13:01
 3/9 anonim ***** válasza:
A Mondeo 3 nem annyira régi autó, hogy ez jó legyen bele. Ezekbe elvileg ACEA A5 5W30 való, Castrolból konkrétan Castrol MAGNATEC STOP-START 5W-30 A5. Ford WSS-M2C913-C/ WSS-M2C913-D jóváhagyásra kell elvileg figyelni.
2018. máj. 31. 13:21
 4/9 anonim ***** válasza:
Az API "S" azt jelenti, benzinesbe Az API "C" azt jelenti: Dízelbe. tehát szerintem jó, valószínű hogy egy rész- szintetikus középolaj. Az árat leírtad, de azt nem hogy hány liter kerül ennyibe??? (gondolom 4)
2018. jún. 6. 10:09
 5/9 A kérdező kommentje:
igen
2018. jún. 6. 21:09
 6/9 anonim ***** válasza:
Na az azért nem úgy van, hogy jó benzinesbe, akkor mehet bele, hadd szóljon. Valószínűleg nem fog letérdelni tőle az autó egyből, de hosszú távon nem tesz jót neki a nem megfelelő kenőanyag. Ez az autó egész más olajat igényel. 14 éve kijött az Euro4 szabvány, azóta alig van autó, amibe ez megfelel.
2018. jún. 6. 21:38
 7/9 anonim ***** válasza:
A kérdés az volt :Belemehet egy RÉGEBBI autóba? Erre válaszoltam: Igen, egy középkategóriás olaj de nyugodtan belemehet! Javítóműhely vezetője vagyok 39 éves gyakorlattal.
2018. jún. 7. 11:44
 8/9 anonim ***** válasza:

Ebbe az autóba 5W30-as szintetikus olajat ír elő a Ford, és ezen belül is meghatározza, hogy melyek felelnek meg a követelményeknek. Erre valók a gyártói jóváhagyások.

Nem értem, hogy ennek mi köze a 39 év tapasztalatodhoz.

2018. jún. 7. 13:32
 9/9 anonim ***** válasza:
Nyugi, nem veszekedni akarok, válaszoltam a kérdezőnek. A 39 év tapasztalatnak mindössze annyi köze van a dologhoz, hogy van egy csipetnyi tudásom. A gyári ajánlások egy általánosított adatok, természetesen ésszerűen el lehet térni tőlük ha ért az ember a motorokhoz. Például ugyanez a mondeó nem mindegy hogy Afrikában, vagy Szibériában van beindítva! (hideg oldali viszkozitás miatt)
2018. jún. 8. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!