Érdemes elkezdenem a motorozást, vagy marad a bkv?
Sziasztok! Talán butus kérdés, sőt, biztos is, de..
Szóval, a lényeg, hogy meguntam a tömegközlekedést, és a kiszolgáltatottságot, hogy valami miatt akár kétszer annyi is lehet az utazási időm. A munkába, iskolába járás így is egy és másfél óra között ugrál, és ezt napjában kétszer megjárni kellemetlen. Reggel járok, ilyenkor ki vagyok téve a dugonak (nem mindenhol van buszsáv, én meg a belvároson át megyek), visszafele meg este, ilyenkor a ritka járatoknak vagyok kitéve (éjszakaik).
Na ennyit a körítésről.
Sokat gondolkodtam az auton, ám az a helyzet, hogy a reggeli dugoban n lennék előrébb. Nem utolsó sorban pedig, drága a jogosítvány, drága az autó, drága a fenntartás. (nálam ez elég sarkalatos kérdés, a munka+tanulás+önfenntartás behatárolja a pénztárcám). Nem utolsó sorban, valamiért félek az autóktól, azok vezetésétől, legfőképp attól, hogy ha valamit elrontok, azt nagyobb eséllyel szívja meg más, mint én.
Nem rég jött az ötlet, hogy motor. Olcsóbb jogsi, olcsóbb használt jármű, olcsóbb fenntartás, és még minőségi felszerelésekkel is olcsóbban állok meg, mintha autós bizniszbe kezdenék.
Viszont veszélyesebb ugye,de itt magamra vagyok inkább veszélyes, mint másokra. Mindenképp óvatosan vezetnék, az autóktól való félelem nyilván itt is közre játszana (bár pl gyalogosként nem félek a kocsiktol), és CSAK városban használnám, hogy eljussak A-bol B-be. Félnék ezzel autópályán vagy gyorsforgalmin közlekedni, de azért így is megvan a baleset veszélye, és hónapokig kórházba feküdni vagy temetőbe repülni nem, szeretnék.
Aztán persze ott van a BKV mellyel eddig éltem, de szeretnék kicsit kényelmesebben élni már.
Nem is tudom, tanácsért, vagy megnyugvástért fordulok hozzátok, de néhány ésszerű választ szívesen fogadnék. Húsz éves leány vagyok, ha ez számíthat bármennyire. Köszönöm!
szia.
egy jobb villany masinát javasolnék. az igaz, hogy háromszáznál kezdődik a jobb, de azzal már bátran lehet tervezni.
Használtban létezik olcsóbb is, ami még évekig aksicsere nélkül is kiváló.
A félelmeid, a bölcs előrelátásod alapján csakis ez a megoldás.
A jogsi, a moped-robogó-motor elég babrás, büdös, zajos..
egy húsz éves lányhoz a villany illik...az a jövő...és te már a jövő embere vagy..
ugye?
naugye.
Engem nem zavar, ha pöfög, mert max később cserélek jobbra, és ha az én bénaságomból töröm össze, kevésbé sajnálom. Elvégre, legtöbbször első kocsinak se drágát vesznek.
Egyébként tudnál írni néhány modellt esetleg?
Itt csak az a baj, hogy nem mindegy, hogy 200bol leteszek egy jogosítványt, vagy leteszem a motoros jogosítványt és még felszerelést is veszek belőle.
Persze ez is egy opció, csak nem biztos, hogy a legjobb, ezért várok minél több véleményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!