Mennyire terheli meg az autót egy hosszabb út?
Én az enyémmel több alkalommal 1800at mentem 20 óra alatt. Kicsit magasnak találom a fordulatot (bár bírnia kellene), ezért hosszútávon kényelmes 120-szal szoktam közlekedni. Meleg motorral rövidtávon kicsapatom a 160-180at, de ha hosszú útra megyek akkor csak szépen, kényelmesen.
Az autónak sokkal jobb 1x800 mintha a napi, 25km-re lévő munkahelyedre járásból gyűlne ugyanez össze.
800km meg se szabad hogy kottyanjon egy jó műszaki állapotban lévő autónak.
Az év minden egyes hetében 470km-t megyek autópályán, két etapból. Ezt 7 éve csinálom, sok ezer km óta és még nem volt olyan meghibásodásom, ami miatt az út szélén maradtam volna.
Egy relatív kis lökettérfogatú szívó benzines motornak teljesen egészséges a 4000 körüli fordulat autópálya-tempónál. Gondolom a teljesítménymaximumot is valahol ekörül, vagy még feljebb adhatja el. A leszabályzásnak pedig még a közelében sem jársz. Semmi baja nem lesz ettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!