Elképzelhető 330000km-nél még eredeti féltengely van az autón?
Figyelt kérdés
G Astra, a féltengelyen mindkét gumiharangon, meg a csuklón is a gyártási dátum egyforma, ami az autóéval megegyezik. Meg még a gyári, GM. Véletlen kiszakította a szerelő a gumiharangot, azt mondta, jó még ez a féltengely.2018. máj. 24. 07:25
1/10 anonim válasza:
Elképzelhető, ha nem jut bele kosz, akkor nem igen szokott szétmenni.
2/10 anonim válasza:
Ha nem ropog a csukló kitekert kormánynál akkor hibátlan a csukló. Nem árt egyébként ilyen idősen szétszedni a csuklókat, kimosni az öreg zsírt és újat tenni bele. Főleg ha a szerelő ilyen "ügyes" volt.
3/10 anonim válasza:
fáradt volt már az a harang, nem kellett nagyon sok, hogy kiszakadjon..
egy kis rézpasztás zsír rákenése a csuklóra, az csak előny lehet.
4/10 D. Brasco válasza:
Ha a zsír nem tűnik el belőle illetve kosz nem jut be a harangba akkor egy féltengely nagyon sokaig birja
5/10 anonim válasza:
Simán lehet, a miénken is a gyári van és 300.000 felett van benne.
6/10 anonim válasza:
miért ne, ha nem rúgatják tezsvírek minden induláskor a kátyús aszfalton, hanem normális tulaja van, akkor kibír ennyit simán.
7/10 anonim válasza:
Egyébként éppen asszem G astránál gyári ajánlás szerint 80e km-enként cserélni kéne a féltengelyeket, csak senki nem foglalkozik vele. Nem a csukló miatt, hanem mert egy idő után ütni kezd. Persze aki vezeti, nem veszi észre, csak a csere után, hogy jé, milyen halk lett az autó és milyen finoman gurul.
8/10 anonim válasza:
Féltengely 80 ezrenként? Ez nem hangzik túl reálisnak, alapvetően a féltengely nem fogyó alkatrész, és akár az autó élettartamát is kibírhatja, ha nem hülyegyerek módjára van használva az autó. Viszont kiszakadt gumiharanggal már nem sokat fog menni.
9/10 A kérdező kommentje:
A gumiharangok rajta még csak nem is voltak repedezve. Az autó kilómétere valós, legalábbis ennyi biztosan van benne, ennél csak több lehet.
Dízel Astra, a leggyengébb motorral.
Aztán lehet, mindig kapott egy komplett újat egy raktárról, ahol a gyári cuccokat tárolták. Hollandoktól lett hozva.
2018. máj. 25. 05:04
10/10 anonim válasza:
Az én 82-es évjáratú golfomon is a gyári csuklók vannak és tökéletes. 457 ezer km van benne. Picit kotyog a váltó felöl de az szerintem a difi nem a féltengely. Gumiharangot egyszer cseréltem rajta és zsíroztam onnan tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!