Motor fék légtelenítés Miért nem keményedik meg?
Adott egy Aprilia Af-1 125, aminek a hátsó fékét nem tudom megjavítani.
A légtelenítés megtörténése után (már egyetlen buborék sem jön)nem keményedik meg. A légtelenítést megfelelően végeztem, úgy ahogy kell. A tömítéseket, munkahengert és az olajcsövet cseréltem, de még mindig sikertelen a szerelés. Valami okos ötletet szívesen meghallgatok!?
Ha előtte működött a féked, és most nem keményedik, akkor addig kell csinálni a műveletet míg szükséges, ha tudom hogy esedékes lesz egy fék karbantartás, teljes tisztítással, újra összerakva, akkor egy segítőm légtelenítésnél mindig pumpálja nekem a féket lassan egyenletesen többször, utána meglazítom a légtelenítő csavart és figyelem a csőben a buborékokat, behúzott féknél, megint meghúzom a csavart és újból pumpálás, és ezt így ismételgetem párszor, amíg a kívánt hatást el nem érem.
Lehet nem mondtam ezzel sokat, de ha működőképes szerelés előtt a hátsó rendszered, akkor kétlem hogy más hiba lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!