Erős fékezésnél miért dadog a fék pedál?
4 évig használtam az autót,soha nem tapasztaltam ilyet, aztán egyszer csak igen...
kellemetlen volt,hogy taposnám én a féket,de kb hiába és fura hangjai is van. Nőből vagyok igen.... egyből elkapott a pánik,így félre is álltam és biza jó pénzért be is szállíttattam az autót a legközelebbi szervízig. Ahol miután elmondtam a problémát közölték,hogy az abs-nek biztos nincs baja és tuti működik,de azért,hogy megnyugodjak átnézték. Szerintem a mai napig rajtam röhögnek ott. Hát ez van, jó pénzért megtudtam,hogy minden oké.
Ha könnyen aktiválódik az ABS, akkor nézz rá a gumikra! Ha öreg, kopott vagy gagyi márka, akkor cseréld le! 5-6 év után már veszítenek a gumik a tapadásukból.
Ez az ABS normál működése, és ha kiiktatod, akkor pont veszélyesebb lesz az autód.
A hátsó fék teljesen természetes, hogy gyengébben fog, mivel az autó súlya már alap állapotban is kb. 60%-ban elöl van, fékezéskor pedig még jobban ránehezedik. A hátsó fék emiatt kisebb is, egyes olcsóbb autókon pedig akár dobfék is lehet.
Az ABS bekapcsolásakor nem kell megijedni, és levenni a lábad a fékről. Épp az a lényege, hogy ész nélkül taposod a pedált, és minden keréken maximális lehet a fékerő, miközben az autó irányítható marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!