Használt Ford Galaxy. Lekopott motorszám, hogy irassam át?
Figyelt kérdés
Vettem múlt héten egy Ford Galaxy-t, elvittem tegnap eredetiségvizsgálatra, ahol megkaptam hogy minden rendben vele, de lekopott a motor alvázszáma (azt hiszem ezt mondták) Úgy írták a papíron, hogy egyedi azonosító. Azt mondták el kell vigyem a hatósághoz, hogy erről írjanak egy igazolást, és csk úgy irathatom át. A hatóságot felhívtam, ők pedig közölték, hogy csak akkor csinálnak bármit is ha nincs egy karcolás se az autón, szélvédő nem repedt stb. Na már most mivel 20 éves autóról van szó, és szélvédőn van kis repedés, és természetesen kis kopások is vannak rajta, a hatósághoz így nem viszem, viszont át kéne iratni. Elég tanácstalan vagyok, most mit tegyek? Szélvédőt pont nem akartam cserélni vizsgáig (jövőre lesz) mert egyáltalán nem zavar a repedés, amúgy tervezek teljes körű szervizelést neki, de gondolom az több nap, és minnél előbb át szeretném iratni. Az eredetvizsgán nem szerepel ez amit mondtak, hogy el kell vinni a hatósághoz, lehetséges hogy az okmányirodában átírják mégis így?2018. máj. 15. 09:29
1/3 anonim válasza:
Nem mindegy, hogy a motorszám, vagy az alvázszám nem olvasható! Ha a motorszám nem olvasható, akkor egy NKH bevizsgálás kell. Ez pár éve nem volt 2.000 Ft és a vizsgasorra sem kellett beállni. Leellenőrizték a motort, csináltak néhány fotót a motorról és az autóról, mást pedig nem néztek. Kaptam egy papírt, hogy megfelelő a motor kódja és ezzel lehetett menni átíratni. Enélkül nem tudod átíratni!
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi! Igen a motorszám nem olvasható és NKH vizsgára küldtek, de nagyon tanácstalan vagyok, mert már a második helyről mondják, hogy ott bármi eltérést találnak (nem a motornál) mondjuk szélvédő repedés, vagy légzsák hiányzik, bevonják a forgalmiját, így most megijedtem eléggé, hogy hogy készítsem fel a szemlére az autót?
2018. máj. 15. 15:27
3/3 anonim válasza:
Mint írtam, nekem a vizsgasorra sem kellett beállnom. Megálltam az épület mellett, kijött egy szaki, elvégezte az ellenőrzést és a fotózást, utána visszamentem az irodába és megkaptam a papírt. Mondjuk az én autómnak nem volt semmi baja, akár a vizsgasoron is átmentem volna vele, ha kell. Mivel ezt csak egy hivatalos NKH vizsgaállomáson tudod megcsináltatni és körbe kell fotózniuk az autót, könnyen előfordulhat, hogy egy lepukkant gépnek elveszik a forgalmiját. Azért kell mindig a vásárlás előtt elvégeztetni az eredetvizsgát, hogy ilyen esetben ne te szívjál vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!