Miért vezetnek egyesek ittasan?
Tegnap újabb baleset történt a környéken, ezúttal részeg fiatalok kenték fel magukat valami kerítésre (túlélték).
Hálistennek csak nekik lett bajuk, más nem sérült meg, de ezt egész egyszerűen nem értem.
Miért csinálják? Mi ebben a jó?
Mifelénk tök jó a vonatközlekedés, miért nem mennek azzal?
Vagy ha az derogál, vagy akkor épp nincs vonat, miért nem hívnak taxit?
Vagy miért nem bír ki a társaságból egy estét senki józanul? Ezen a szinten szakemberhez kellene fordulni, nem? (Mi is mentünk párszor bulizni kocsival a barátaimmal, legalább egyvalaki mindig akadt, aki kibírta aznap pia nélkül, nem vagyunk függők, nem volt nehéz)
Ez valami mentális probléma tünete, vagy mi?
Szerintetek mit lehetne tenni, hogy ez a jelenség ritkábbá váljon?
Olyan kemény szankcióval súlytani azokat, akik ittasan balesetet okoznak, hogy mindenki másnak is elmenjen a kedve tőle, hogy megpróbálja.
Mondjuk örökre elvenni a jogsiját, kifizettetni vele minden kárt, plusz mondjuk 2 millió forint büntetést. Ha nincs neki, ráterhelni a fizetésére. Ha nincs neki, akkor az anyjáéra. Ha annak sincs, akkor közmunkában ledolgozhatja. Ha nem megy el, börtön. Ilyen következmények mellett hidd el, senkinek nem érné meg próbálkozni.
FÉLREÉRTÉS NE ESSÉK, azt büntetném ilyen szigorúan aki ittasan BALESETET OKOZ. Akit lekapcsolnak ittasan (de nem okoz balesetet) arra jó a meglévő eljárásrend, és szerencséje volt, hogy nem lett nagyobb baj.
Onnantól, hogy ittasan vezet, már csak a szerencsén múlik, hogy okoz-e balesetet. Tök jó lenne az eljárás, amit írtál, csak én függetlenné tenném attól, hogy lett-e végül belőle baleset.
Szerintem semmit nem lehet ez ellen tenni...
11 éve vezetek és nem is keveset vezettem már de előbb látok qvákat az út szélén mint rendőröket.
Egyszerűen nagyon kevés a rendőr és iszonyat sok az autós.
A mostani rendőrállományt meg kéne többszörözni a sokszorosára és az ellenőrzéseket, szondáztatásokat is!
Néha én is megyek 500-1000métert úgy, hogy van bennem fél sör - 1 sör ha felhív valaki, hogy haver kéne egy kis segítség.
Hosszabb útra azért nem mennék fél sörrel a gyomromban sem de gyakorlatilag az egész országot átvezethetném részegen és a lebukás esélye nagyon de nagyon alacsony, csak akkor buknak le az ilyen emberek ha balesetet okoznak.
(Itt nálunk faluhelyen van egy csávó aki mindig kocsival megy a kocsmába, megissza a pár sörét pár felest majd hazamegy.
Egyszer megkérdeztem tőle, hogy nem fél, hogy elveszik a jogsiját?
A válasz ésszerű volt: "Nem, mert nincs is jogsim")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!