Mekkora felnit lehet rakni az autóra?
Még mindig igaz az, hogy maximum 1 collal nagyobbat a gyárinál? Mármint, hogy legális maradjon a dolog.
És ha igen, akkor honnan fogják megtudni, hogy mi a gyári? Csak mert nekem egy olyan régebbi autóm van, amiből ha jól tudom talán 2000-2200 darabot gyártottak összesen. De nem azért mert ez egy ritka modell, hanem mert ez egy ritka felszereltség. Hivatalos írásokban sehol sem említik, ehhez a márkához tartozó fórumon ahol tisztában vannak vele az emberek lehet információt gyűjteni az autóról. Se forgalmiban se máshol nincs feltüntetve hogy bármi eltérés is lenne az alapmodelltől. Egyik különbsége az az, hogy gyárilag nem 13, hanem 14 colos felni volt rajta. Akkor most 14" vagy 15" a maximális amit hivatalosan felrakhatok? Ha 15-öst rakok fel, akkor be kell bizonyítanom, hogy ezen gyárilag tényleg 14-es volt rajta? De erről meg hivatalos írás nincsen.
Zaporozsec MZ-ZAZ 968
Azt tudom, hogy milyen méret passzol rá.
A felszereltség nem úgy értendő mint manapság, hanem hogy akkoriban a "fontosabb" embereknek bizonyos autókból elérhető volt kicsit egyedibb változat is. Legalábbis tudtommal ezzel magyarázzák az általam birtokolt darab megszületését.
Amiatt kérdezem egyébként, mert találtam nemrég egy 15-ös szettet ami nagyon passzolna az autóhoz, hasonló kinézetre mint amilyen gyárilag volt rajta, de ugye a mérete nem is kicsit nagyobb, így aki életében már legalább egyszer látott ilyen autót az simán kiszúrja hogy nagyobb felnik vannak alatta.
A dolog több, mint egyszerű:
Megkeresed (mondjuk az interneten), hogy milyen kerekekkel szerelték GYÁRILAG az adott autót.
minden más méret egyedi engedélyezés dolga.
Hát épp ez az. Akkor nekem 14"-os felnit sem lenne szabad felraknom? Mert interneten hivatalos forrás nem erősíti meg hogy valaha is szerelték volna akkorával, holott pedig igen.
Szóval akkor már nem él az a törvény, hogy 1 collal nagyobbat is fel lehet rakni legálisan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!