Szerintetek helyesen csináltam így az olajcserét?
Kicseréltem az olajat (20 éves autón) úgy:
- hogy vettem új Mann filter gyári jó minőségű olajszűrőt (eredetileg is ilyen volt benne)
- és vettem a bevásárlóközpontban leárazott nevenincs, ámde prémium teljesen szintetikus olajat (gyárilag előírtat és VW szabvány)
- olyan 50 fokos motorolaj hőmérsékletnél kicsöpögtettem alaposan utána leszedtem a régi szűrőt majd beleöntöttem 1dl friss olajat és ezt is lecsöpögtettem
- becsavartam az új szűrőt, minden csavar a helyére letörölgetve
- feltöltöttem teljesen olajjal majd elindítottam kis időre és leállítás után visszatöltöttem, amit elnyelt a szűrő
- majd megint megjárattam és jött a Reset-elés.
- légszűrőházat olajoldó kívülről-belülről alaposan elmostam. Majd száradás után ment bele az új viszonylag olcsó szűrő (Uni).
- ablakmosótartály fel lett töltve
- csak a fagyálló tartály leszedve és ki lett mosva, utána ment bele a friss fagyállófolyadék
(ami kijött olaj egyébként nem tűnt túl fáradtnak)
Már csak a Mann filter üzemanyagszűrőt kellene még cserélni, de csak olcsó Denckermann van. Remélem az is megfelel.
Ez is járható út, de én nem így csináltam volna amennyiben ennyire figyelek az autóra.
-jobban felmelegítem az olajat
-Minőségi olajat vettem volna (eneos/motul).
-mikor szépen kicsöpögött a régi olaj, egy pillanatra érdemes ráindítani (nem beindítani, csak megforgatni a motort), még kijön egy adag olaj.
-légszűrőből is mann-t használok
-érdemes az olajszűrő gumiját körbekenni olajjal hogy könnyebb legyen levenni cserénél
Prémium nevesincs olaj az hogy van?
Így jó minden,csak az olaj kétes minőségű.Mennyi volt?
5000 5 liter?
Ennek a kérdésnek mi értelme volt? :)
Igen, így kell olajat cserélni: régit leenged, szűrő csere, új olajat betölt. Nem kell ezt túlmisztifikálni, nem egy agysebészet.
Én üzemmelegen szoktam leengedni és szintén a márkás olajokban bízok jobban, még ha pár ezer forinttal drágább is.
Ezt a légszűrőház meg tágulási tartály pucolgatást végképp nem értem hogy jön az olajcseréhez. Semmi köze hozzá. Ha koszos volt és zavar, akkor persze pucold meg! Ártani nem ártasz vele.
Igen az olajszűrő gumija be lett kenve friss olajjal és nem lett meghúzva túl szorosan (mert nem szabad).
A leszűrt olajban semmi szemcse nem volt és az edény falát nem sötétítette el nagyon. Valószínűleg jó minőségű olaj volt benne korábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!