Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mekkora Nm-el húzzam meg a...

Mekkora Nm-el húzzam meg a hengerfej csavarjait? Seat cordoba 1,4 1995 évjárat

Figyelt kérdés

2018. máj. 9. 10:20
 1/7 crudy ***** válasza:
Ha megvan a manual akkor ott keresd ki, ha nincs neten van fent kezikonyv. Keress ra.
2018. máj. 9. 10:45
 2/7 A kérdező kommentje:
A neten már kerestem és nem találtam semmit!
2018. máj. 9. 10:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem csak a Nm számít. Általában 3 lépésben kell meghúzni a hf. csavarokat. Az első kettőnél Nm-t adnak meg, a harmadik lépés pedig fokban van megadva, vagyis ennyit kell fordítani még a csavaron nyomatéktól függetlenül. A csavarok menetét és a fej részét be kell olajozni. A blokkban a menetet ki kell tisztítani, fújatni sűrített levegővel, hogy semmi kosz vagy folyadék ne legyen benne, mert egyébként repedhet a blokk vagy nem lesz megfelelően meghúzva a csavar. Ja és... használt csavart nem illik vissza tenni, mert elszakadhat már húzás közben is, de van hogy csak később történik ez meg.
2018. máj. 9. 10:56
 4/7 A kérdező kommentje:

Ezeket tudom hogy 3 lépésben kell meghúzni a csavarokatk.

Csak azt nem tudom hogy milyen nyomatékkal és hogy után hány fokkal kell a következő 2 lépésben.

2018. máj. 9. 11:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Meg kellene tudnod, hogy milyen gyártmány a motor és úgy rákeresni. Mert lehet, hogy VW talán és így többre juthatsz.
2018. máj. 9. 11:43
 6/7 anonim ***** válasza:

A motorod kódja valószínűleg ABD, AEX vagy APQ.

Ez alapján Elsawinben már könnyen utána nézhtesz:

Power unit/ Engine cylinder head/ removing and installing cylinder head menü.

2018. máj. 9. 12:11
 7/7 anonim ***** válasza:

1: 40 Nm

2: 60 Nm

3: 90°

4: 90°

2018. máj. 9. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!