Ti benéznétek ezt a kanyarodó sávot?
Erre jártam hazafelé:
https://goo[ide tegyél be egy pontot]gl/maps/MGK2KbSXvLw
Kihajtott elém balról egy jármű a lidl-ből, be is kellett fékeznem, és bal oldalt maradtam félig a felező vonalnál. Közben jobbról nekiálltak előzni (már korábban is a seggemben volt míg jöttem be, viszketett neki).
Szinte észre se vettem, hogy honnan dudálnak, nyilván nem akartam balra elkanyarodni, nem is indexeltem.
Sajnos hibáztam, de eléggé sok dolog játszott közre. Eléggé idegesít.
A vicc, hogy másik is rendszeresen benézik ezt a részt. Mindig számítok is rá, hogy előttem balra fog valaki húzódni, most én jártam így.
Ez próba, be lehet e linkelni?:
Na ez az a helyzet, amikor a táblákat, felfestéseket kihelyező útkezelőséget kellene oldalba rúgni.
Nem jól látható az egész, eléggé balesetveszélyes.
Remélem beintettél a sggben nyomakodó idiótának, én ma elküldtem egy ilyet az anyjába.
Láttam már ilyen kereszteződést, úgyhogy biztos nem.
Ha nincs sűrű köd vagy zuhogó eső, akkor látod a balra mutató nyilakat az úttesten. Az mindent egyértelművé tesz.
Itt Budapesten rengeteg hasonló hely van. Sávról írtok, de szó sincs róla.
Ez egy sáv, csak nem egy nyíl van felfestve két heggyel, hanem két önálló nyíl. Buta megoldás, az biztos.
A sáv szélessége nem játszik. A záróvonal, terelővonal nem középen van, de ettől ez még 2×1 sávos út.
A balról eléd kanyarodó szabálytalan volt, akár hibáztál, akár nem. Állj, elsőbbségadás kötelező! táblája volt.
Azt akkor is meg kell adnia, ha te a járdán érkezel, vagy menetiránnyal szemben közlekedsz.
A mögöttes forgalom is veled együtt hibázik, ha jobbról előznek. Ha nem indexelsz, akkor nem kell arra számítaniuk, hogy elkanyarodsz.
Á, nem intettem, alapvetően nagyon nyugodt ember vagyok, sokszor akkor se dudálok ha hirtelen ugranak ki elém. Eleinte én is Pesten vezettem eléggé sokat, ott megedződtem. Úgy gondoltam mindig, hogy ha minden hülyén felbaxom magamat, akkor a nap végére egy szál idegem se marad.
Itt a jelen helyzetben a mögöttem lévő tövig volt a dudán és félig kint volt az ablakból annyira mutogatott, erre volt ideje. Utána meg elkanyarodott a híd előtt, tehát marhára sietnie kellett ám.
Elsőre lehet, hogy én is benézném. Nekem a Hami büfé előtt kiszélesedő sáv azt jelezné, hogy a jobbra kanyarodáshoz szélesítették ki az aszfaltot, így hibásan én is a felezősáv közelében maradnék. Valószínűleg nem venném észre kellő időben a balra kanyarodást jelző útburkolati jeleket.
Ellenben, ha felfestés nem is, hanem egy tábla jelezné, hogy balra húzódva balra mutat a kötelező haladási irány, jobbra húzódva pedig egyenest, akkor arra felfigyelnék.
Szóval nem vagy egyedül.
Itt igazából a rutinból vezetés az ami segít. (pont nem rutinból kéne ugyebár).
Aki rutinból vezet az röhögve lehúzódik jobb oldalra, megvallom, párszor még én is mosolyogtam magamban, hogy "nah a balf.sz balra húzódik és egyenesen fog haladni". Most én jártam így.
A tábla amúgy valóban egyértelműsítene kicsit.
A festék olcsóbb, reménykedem benne, hogy észbe kapnak és cselekedni fognak előbb-utóbb.
(amúgy tábla és felfestés is kellene)
Kicsit megnyugodtam, hogy többen is osztják az álláspontomat.
Idegbeteg, én is így gondoltam, gondolom..
Közben reagált a hivatal, továbbították a bejelentésemet a pest megyei közútnak, gondolom ebben ők az illetékesek.
Hááát, meglátjuk lesz e belőle valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!