Hogy lehet sokat megtudni az autókról?
Persze nem csak sablonos információkra és számokra gondolok.. alapvetően elég nagy autófan vagyok, de szeretnék is körülöttük dolgozni a jövőben. Alapvető dolgokat tudok, és van egy elég régi kocsim amin tudnék tanulni..
Hogy tudnám kicsit jobban megismerni a működését, akár magam megjavítani ha valami van vele..?
jarműgépészt akkor kell végezni, ha tervező/fejlesztő akarsz lenni, de amugy az autóipar elég undorító belülről.
ha szerelgetnél, akkor kezdd el otthon, a youtube tele van videókkal, az interneten angol és/vagy német tudás kell, onnantól minden ingyen hozzáférhető. alapvető leírások, tankönyvek, szervízdoksik.
Azért az otthon szereléssel csak óvatosan! Most sokaknak nem fog tetszeni amit mondok, de én nem vagyok az otthon szerelés (kókányolás) hive, ez is egy szakma, aminek van tanult szakembere, mint az a munka amit én csinálok. Az nem gond, ha érdekel és nyitott vagy rá, de én a helyedben mindenképp szakember haver/ismerős segitségével csinálnám, és csak akkor, ha nem sajnálod a kocsit a tanulásodnak alávetni. Youtube-ról meg PDF-ekből szerelni nem olyan könnyű mint elsőre tűnik. Ismerőssel nemrég első lökháritót vettünk le youtube videó alapján. A videó 10 perces volt, de nekünk igyis egy órába telt mert nem vagyunk szerelők. Az a gond, hogy a videó/prezi nem fogja helyetted kicsavarni/becsavarni a csavart. Ja igen, szétszedni mindent könnyű, azt még hozzáteszem, összerakni már érdekesebb.
Ha a dolog kulturális oldala is érdekel, nézz Autós magazinokat, van itthon pár. TotalCar, Alapjárat.hu, Vezess.hu (Gajdán Tanár Úr videóit különösképp ajánlom a vezess.hu-nál :) Speedzone-t is tudom ajánlani, Top Gear, vagy újabban Grand Tour. Engem is érdekel az autózás, én ezeket nézem a szabadidőmben, szépen évadonként visszanéztem kb mindet az utóbbi pár évben és kb most kezdem utolérni magam :) Sok érdekes infót/sztorit lehet hallani ezekben a nyers számok mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!