Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » "Nagy ügy" egy váltóolaj csere?

"Nagy ügy" egy váltóolaj csere?

Figyelt kérdés
Néztem róla videót, igaz nem pont azonos típussal, az enyém egy 2008as Swift, 4 éve van autóm, eddig sose csináltam semmi ilyesmit, érdemesebb inkább szerelőre bízni ha nem vagyok otthon autós témában? A videokon nem tűnik valami nagy szamnak:)))
2018. ápr. 30. 23:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Van típus ahol faék egyszerű, masnal a fel kicsit le kell bontani.
2018. máj. 1. 00:16
 2/7 anonim ***** válasza:
Egy valami fontos: Legyen minden szükséges szerszám kéznél, és lehetőleg pontosan kövesd az utasításokat, akkor nem leshet gond.
2018. máj. 1. 00:19
 3/7 crudy ***** válasza:
Szerintem is nekiallhatsz. Csak ugyesen.
2018. máj. 1. 00:50
 4/7 anonim ***** válasza:
51%
Legrosszabb esetben felrobban a világ
2018. máj. 1. 01:14
 5/7 anonim ***** válasza:
28%

Nem olyan egyszerű mint amilyennek látszik.

Otthon a parkolóban szívás,leengedni még csak leengeded valahogy de a betöltés általában oldalról,levegős olajpumpával történik.

Úgyhogy szerintem ne sajnáld azt a pár ezer forintot,valahogy gazdálkodd ki maximum aznap zsíroskenyér lesz

2018. máj. 1. 04:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha van leeresztő csavar (nem minden autón van, mert vannak "élettartamra" (200-250Ekm) feltöltött váltók) akkor nem nagy ügy. Meg kell nézni, pl a kézikönyvében, hogy milyen és mennyi olaj kell bele. Specifikációjában nem szabad eltérő olajat használni, károsodik a váltó.

Mik azok a specifikációk? Itt egy példa:

SAE 75W-85, API GL4+ Ez egy Fiat gyári előírása. Ezeknek a feliratoknak kell rajta lenni az olaj flakonján.

2018. máj. 1. 08:25
 7/7 Beviz Elek ***** válasza:

Az egyik autómban gyári ajánlás szerint nem kell váltóolajat cserélni soha, kibírja az autó élettartamát. Ettől függetlenül van leeresztő és feltöltő nyílása, hiszen számolni kell azzal hogy szerelned kell a váltót, nehezen tudom elképzelni hogy hiba esetén egy ekkor egységből újat kellene venni. Csak gondolj arra, hogy kiveszed a féltengelyt vagy nyelestengely csapágyat kell cserélni.

Nem nagy dolog, mindkettő autómban cseréltem, annyi hogy speckó kukcs kell hozzá (általában nagy imbusz vagy nagy négyzet)

2018. máj. 1. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!