Miért van ilyen hangja a Honda CBF 600 motoromnak? Videó a leírásban.
Üdv. Mitől lehet a motoromnak olyan a hangja mint egy 2-hengeresé (videó a fenti linken. Egyébként egy 4-hengeres Honda CBF 600S 2004-esről van szó, a kipufogó és minden más gyári)?
Az akku nincs a legjobb formában. Egyszer betoltam (3-masban, óvatosan. Már előtte is csinálta), mert nem volt idöm a töltésre.
Okozhatja ezt a fura hangot öreg gyújtógyertya, megnyúlt vezérműlánc, vagy nem megfelelően szinkronizált karburátorok? Vagy valami más? Szerintetek mitől lehet?
Teljesítményvesztés nincs, ugyanúgy megy, mint régen. És 3000-4000 fordulat felett már a hangja is sokkal jobb.
Még amit észleltem, hogy amíg hideg a motor, a legóvatosabb gázadásra is zavarba jön (állványon is), gyakran lefullad. És ha megyek vele, már meleg motorral, akkor 2500-3000-ig nincs teljesítmény, nem olyan határozottan reagál a gázra, ezért indulni is legalább 3000 fordulattal tudok biztonságosan.
Gyertyákat ki tudom cserélni otthon, de a vezérműlánc-cseréhez vagy a karburátor-szinkronizáláshoz mindenképp szervizbe vinném. Ötlet, hogy mi lehet a gond a videó és a leírtak alapján? (Olaj és filterek a múlt szezonban lettek cserélve, azóta nagyon keveset futott)
Kösz mindenkinek a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!