Miért lett divat a kemény futómű mostanában?
Próbálgattam újabb kocsikat és megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyivel keményebb, rázósabb, kényelmetlenebb a futóművük, mint a régieknek. A franciák híresen jó futóműveket csináltak anno, még a Peugeot 106-é is szuper volt pedig alap kategória. Most meg a Renault is peres gumikat óriási kerekeket meg kemény futóművet rak több típus alá és az alapmodellek se kényelmesek. A Citroen kivezette a jól bevált hidropneumatikus futóművét, stb. Kinek jó ez?
Nem hiszem hogy erre vágynak az emberek főleg Kelet-Európában. Ezekre a rossz utakra pont a lágy futómű lenne jó. Vagy legalább egy közepes mint a régi Daewoo-kban és Suzukikban.
Sok kocsi tetszett az újak közül de olyan rossz a futóművük hogy botrány. És még a drágább típusoknál is. Inkább vennék egy használtat ezek után.
Nem tudom miket próbálgattál, de egy rakat autónak van igazán puha futóműve.
Az viszont megint egy más kérdés, hogy a legtöbb autót a nyugati utakra tervzik, ahol kátyút csak hírből ismernek, vagy ha épp akad is véletlen, azt hamar és szakszerűen javítjűk, nem a két lapát bitumen bele " oszt jóvan " szinten.
hármasnál a pont!
azontúl a kiírás igencsak csúsztat...az gyárak a vevők igényeit figyelik, méghozzá az eladási statisztikából..
amíg a profit az isten, addig olyant gyártanak, amire igény van.
igenis vannak lágy futóműves kocsik, csak azokban nem ültél.
aszongya..olyan rossz a futóművük, hogy botrány...
hahaha...ezeket nagyon jól gépészmérnökök hada tervezi, kisérletezik vele, (akik mellesleg versenyzők is)aztán küldik gyártásba, ha a zsűri elfogadta az indokaikat..
erre jön egy botcsinálta szakértő, és megmondja a tutit..
pfff...
Néhány jobb országban azt kérdezik az autósok, hogy létezik olyan európai ország, ahol kátyúsak, huplisak az utak? Ez sokkal nagyobb gond, mert a futóművek javítása nagyon sokba kerül társadalmi szinten.
Ezen kellene agyalni.
"Nem hiszem hogy erre vágynak az emberek "
Rosszul hiszed.
Bármennyire hihetetlen, az autógyárak azt gyártják amire igény van. Kőkemény piaci verseny van minden egyes vevőért, olyan autót gyárt minden autógyár amit el tud adni.
1-es, én pozitívat adtam, egyetértek. 15-20 éves autókat is próbáltam és bizony szívesebben mennék velük hosszabb útra mint némelyik csilli-villi újjal.
Olyat is próbáltam 2-3 éves kocsit hogy egy ideig lágynak tűnik a futómű de jön egy nagyobb úthiba eléri azt a határt és irgarmatlanul felüt.
Valóban nem vagyok szakember és nem próbáltam 100 kocsit csak mondjuk 15-öt, én csak azt érzem melyik kocsival kényelmes rosszabb úton menni. Van ami a sima aszfalton is ráz, van amivel meg kátyús rossz úton is teljesen tűrhető a menetkomfort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!