Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért lett divat a kemény...

Miért lett divat a kemény futómű mostanában?

Figyelt kérdés

Próbálgattam újabb kocsikat és megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyivel keményebb, rázósabb, kényelmetlenebb a futóművük, mint a régieknek. A franciák híresen jó futóműveket csináltak anno, még a Peugeot 106-é is szuper volt pedig alap kategória. Most meg a Renault is peres gumikat óriási kerekeket meg kemény futóművet rak több típus alá és az alapmodellek se kényelmesek. A Citroen kivezette a jól bevált hidropneumatikus futóművét, stb. Kinek jó ez?

Nem hiszem hogy erre vágynak az emberek főleg Kelet-Európában. Ezekre a rossz utakra pont a lágy futómű lenne jó. Vagy legalább egy közepes mint a régi Daewoo-kban és Suzukikban.

Sok kocsi tetszett az újak közül de olyan rossz a futóművük hogy botrány. És még a drágább típusoknál is. Inkább vennék egy használtat ezek után.

2018. ápr. 27. 00:07
 1/8 anonim ***** válasza:
36%
Tuti lepontoznak de minél újabb egy autó annál gagyibb a futóműve!
2018. ápr. 27. 00:13
 2/8 anonim ***** válasza:
46%
Rosszul tudod. Próbálj még százat.
2018. ápr. 27. 00:22
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom miket próbálgattál, de egy rakat autónak van igazán puha futóműve.

Az viszont megint egy más kérdés, hogy a legtöbb autót a nyugati utakra tervzik, ahol kátyút csak hírből ismernek, vagy ha épp akad is véletlen, azt hamar és szakszerűen javítjűk, nem a két lapát bitumen bele " oszt jóvan " szinten.

2018. ápr. 27. 04:23
 4/8 anonim ***** válasza:

hármasnál a pont!

azontúl a kiírás igencsak csúsztat...az gyárak a vevők igényeit figyelik, méghozzá az eladási statisztikából..

amíg a profit az isten, addig olyant gyártanak, amire igény van.

igenis vannak lágy futóműves kocsik, csak azokban nem ültél.

aszongya..olyan rossz a futóművük, hogy botrány...

hahaha...ezeket nagyon jól gépészmérnökök hada tervezi, kisérletezik vele, (akik mellesleg versenyzők is)aztán küldik gyártásba, ha a zsűri elfogadta az indokaikat..

erre jön egy botcsinálta szakértő, és megmondja a tutit..

pfff...

2018. ápr. 27. 08:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Néhány jobb országban azt kérdezik az autósok, hogy létezik olyan európai ország, ahol kátyúsak, huplisak az utak? Ez sokkal nagyobb gond, mert a futóművek javítása nagyon sokba kerül társadalmi szinten.

Ezen kellene agyalni.

2018. ápr. 27. 08:35
 6/8 anonim ***** válasza:

"Nem hiszem hogy erre vágynak az emberek "

Rosszul hiszed.

Bármennyire hihetetlen, az autógyárak azt gyártják amire igény van. Kőkemény piaci verseny van minden egyes vevőért, olyan autót gyárt minden autógyár amit el tud adni.

2018. ápr. 27. 08:45
 7/8 A kérdező kommentje:

1-es, én pozitívat adtam, egyetértek. 15-20 éves autókat is próbáltam és bizony szívesebben mennék velük hosszabb útra mint némelyik csilli-villi újjal.

Olyat is próbáltam 2-3 éves kocsit hogy egy ideig lágynak tűnik a futómű de jön egy nagyobb úthiba eléri azt a határt és irgarmatlanul felüt.

Valóban nem vagyok szakember és nem próbáltam 100 kocsit csak mondjuk 15-öt, én csak azt érzem melyik kocsival kényelmes rosszabb úton menni. Van ami a sima aszfalton is ráz, van amivel meg kátyús rossz úton is teljesen tűrhető a menetkomfort.

2018. ápr. 28. 02:14
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert az, ami rossz úton nagyon kényelmes, azzal kanyarban leesel az útról, ha nem vigyázol.
2018. ápr. 28. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!