Új autó 3millió körül?
szóval a családban felmerült hogy vennénk egyet.mik a lehetőségek 3 maximum 3,5millió körül?a szempontok aminek meg kéne felelnie:
legyen megbízható szóval évi pár ezer kilométert menne csak, de azt 15-20 év múlva is anélkül hogy szétesne vagy mindent ki kéne benne cserélni.
tágas,nagyobb méretű.kisautók kizárva.
alacsony fenntartási költség,ne igényeljen gyakori karbantartást. szóval maximum olajcserék meg ilyesmi,főleg az első 5-8évben.
lehetőleg automata váltó vagy ha az nem akkor olyan kézi váltós aminek a motorja nem áll le azonnal ha felengedem a kuplungot gáz nélkül.gondolok itt arra hogy én például egy 2literes dízelautón tanultam vezetni sohasem volt gond. viszont ami most van nekünk az kisebb benzines és elég régi és hát...ég és föld a különbség.
és lehet alkudni az új autó árából?mennyit?azt hallottam hogy lehet, ez igaz?
biztosítás kinek a nevén legyen?aki majd a tulajdonosa lesz? neki nincs jogosítványa.lehet az ő nevén vagy inkább annak aki majd vezetni fogja az autót?
köszönöm a válaszokat.igen talán az sem egy rossz választás bár egy kicsit többe kerül mint amit írtam.
esetleg az új duster alap 1.6benzines változata?
utolsó válaszolónak:milyen elvárások? engem az sem zavar ha semmilyen extra nincs az autóban.viszont egy normálisan kezelhető járművet szeretnék,nem mindenkinek megy olyan jól a kuplungos gázadásos elindulás. 3millió szerintem sok pénz,nem mindenki szeretné egy ház árát költeni egy autóra.például azért mert nem akar milliókat pluszban olyan extrákra költeni amit sosem fog használni.
Oké, de neked mindenféle elvárásod van a full belépő kategóriában. 3 millió alatt nem is igazán kapni autót, de ne legyen kicsit, ne kelljen javítani és még automata váltós is legyen.
Én már azt sem értem, hogy évi pár ezer km-re minek új autó. Rekord magas kilométerköltségre utazol (az értékvesztés is költség)?
"lehetőleg automata váltó vagy ha az nem akkor olyan kézi váltós aminek a motorja nem áll le azonnal ha felengedem a kuplungot gáz nélkül"
De miért tennél ilyet?
Mármint ilyen elvárások helyett nem lenne jobb megtanulni rendesen kezelni a váltót?
hát nem szeretnénk esetleg rosszul járni egy használt autóval.na meg használtra biztosan jóval kevesebbet költenénk,annyiért meg mit kapni...
arról nem is beszélve hogy mi van ha megvétel után például egy kis idővel sorra elkezdenek jelentkezni a hibák mert nem megfelelően használta az elözö tulajdonos.látom hogy sokan nem kímélik az autójukat.
az új autó az 3-5év garancia és a kevés használat mellett karbantartva még 20-30év múlva is lehet használni,remélem.nem szeretnénk lecserélni ha nem feltétlen szükséges.a használt autónál nem tudni mi történt vele mielött el akarják adni.az újjal ilyesmi nincs,pontosan tudom hogy csak a családom használja,vigyázunk rá, stb.
2018ban az automata váltó még mindig drága extrának számít?ezért mondjuk még fizetnénk is többet de ahogy látom alap fapados autóba nem is adnak csak jól felszereltekhez lehet választani
egyébként azt nem mondtam hogy ne kelljen javítani de régen is voltak autók amik probléma nélkül közlekedtek hosszú ideig.ennyi pénzért azért a megbízhatóság szerintem elvárható.
22:49
ez családi döntés nem egyedül az enyém:)és ha már úgyis ez van akkor nyilván a jobbat szeretnénk nem azt amivel a gond van
23:10 persze amit kell azt megkapja.
"ennyi pénzért azért a megbízhatóság szerintem elvárható."
Még mindig mondom, ez az abszolút belépő kategória, nincs olcsóbban új autó, tehát egy olcsó szart veszel, ezzel számolj! Lehet, hogy neked ez sok pénznek tűnik, de valójában nem az. Ez tőlünk nyugatra pár havi fizetés.
Ha veszel egy használt autót 1,5-2 millióért, és kijön rajta ez meg az, akkor ráköltesz még pár százezret, és ugyanúgy problémamentes lesz.
De azt mondom, hogy évi pár ezerre egy egy milliós autó is megteszi, és akkor nem 30 évig használod, hanem 10, és 10 évente veszel 1 millióért megint egy használt autót. Addig a 2-2,5 milliódat elköltheted másra, ami nem ép hónapról hónapra kevesebbet, mint egy autó.
Sőt, még arról sem vagyok meggyőződve, hogy pár ezerre szükség van autóra. Városban lehet bringázni, vidékre lehet buszozni, vonatozni, árut kihozza futár, stb.
Persze úgy költöd el a pénzed, ahogy akarod.
köszönöm a hasznos tanácsot,igaz de hát mivel ígyis úgyis van autónk...
egy időben mi is így gondoltuk hogy busz meg kerékpár stb de amikor télen a szakadó hóban állsz kint és buszra vársz vagy hajnali 1kor szeretnél hazajutni akkor busz nem jöhet szóba stb
egy 1milliós autóban már valószínüleg sok kilométer van tehát nyugodt szívvel nem mennénk vele 100-200 kilométerre mert időnként azért ilyen is van.
szóval egy 3 és egy 6 milliós új autó közt ekkora minőségbeli különbség van?azt hittem a sok extra miatt van mert egy 3miliós autó is lesz 5-6 minden extrával
Nem kell a kilométerre ráparázni. 300ezret futott autóval sokan akár külföldre járnak, nem 100-200 kilométerre. Oda szinte bármivel el mernék indulni.
Nekem most van a harmadik autóm, de az előzőek is a családban vannak. 28, 21 és 10 évesek, mindben 300e km felett van, és egyik sem hagyott ott soha, sehol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!