Utasként, hogy kell helyesen tartanom a lábam a lábtartón? A cipő melyik része legyen rajta? A közepe, vagy az eleje?
Ez amit linkeltél, ez nem enduro, hanem egy elég gyors, utcai motor.
Nem is a lábtartón van a hangsúly, annak nincs olyan nagy jelentősége, de én azt tudom javasolni, hogy inkább a cipő eleje legyen a lábtartón, ahogyan a biciklin is a pedálon.
Sokkal fontosabb, hogy megfelelően kapaszkodj, és nagyon nem mindegy, hogy hogyan mozogsz, kanyarban nagyon veszélyes lehetsz, ha nem dőlsz együtt a "sofőrrel". Ha tempósabban mentek, ezen a motoron át kell ölelned a vezetőt, akkor is, ha ez nem tűnik elsőre jó ötletnek, és a tankban kapaszkodsz illetve kitámasztod magad fékezésnél.
Ja és mégvalami, felszállásnál felteszed a lábad az egyik lábtartóra, majd a másikat úgy tedd fel, hogy ne borítsd fel közben az egész motort, a vezetővel együtt, szóval csak óvatosan.
Mindig a sofőrbe kapaszkodom. Az ülésem mögötti az nagyon nem biztonságos, gyorsításnál fordulnék le azonnal.
Nem támaszkodhatom a tankra. Nem érem el. Vagy őt ölelem át, vagy az övébe kapaszkodom, ami a kabátján fut körbe.
De enduro, ezt írtam be a keresőbe, ilyen fajta a motor, hasonlóan néz ki, csak ezüst. Enduro a neve és ilyen.
Elsősorban úgy, hogy ne érj hozzá a kipufogóhoz, és ne álljon ki oldalra a lábfejed (előre nézzen). Egyébként ahogyan kényelmes, és nem csúszik le róla a lábad sem előre, sem hátra.
Ahhoz, hogy biztonságosan ülj, és ne csússz előre, fontosabb az, hogy kapaszkodj vagy támaszkodj. Mint írtad, sem a kapaszkodó, sem a tank nem játszik, a vezetőt öleled.
Ilyenkor még fontosabb az, amit ezek szerint még nem mondtak neked:
Elsősorban lábbal (térddel, combbal) kapaszkodj! Szoríts erősen, főleg fékezéskor, de általában manőverezéskor is (kanyarodás, gyorsítás).
Ez sokat fog segíteni mindkettőtöknek. Plusz meg kell beszélnetek, hogy egyenesen ülj, vagy együtt dőltök. De a vezetőbe kapaszkodva utóbbi lesz a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!