Ha egy autót lefoglalózok az az összeg visszajár?
Olvasd el a foglaló szerződést, van több verzió. Alapesetben a foglalót vissza kell fizetni, ha az adásvétel az eladó miatt meghiúsul. Ha a vevő áll el a vételtől, a foglalót nem kapja vissza.
Láttam már olyan verziót is, ahol az eladó elállása esetén sem kapja vissza a pénzt. Ilyet ne írjál alá.
szerződéstől függ...mertugye remélem van szerződés a foglalóról, és annak átadás-átvételéről is? tanúk előtt ráadásul.
amúgy mehetsz a bíróságra. Előtte úgyis lesz békítő, ilyenkor vissza szokták fizetni.
Kicsit zavarosan írsz magadról, de nem követelheted vissza a foglalót. Ennek pont az a lényege, hogy visszatartsa az embereket a nem elég megfontolt üzlettől.
Ha miattad nem jön létre az adásvétel, akkor elveszett a pénzed. Az eladó a foglaló kétszeresét köteles visszaadni akkor, ha ő a hibás. Mindkét fél hibája esetén, illetve ha egyik sem hibás, akkor a foglaló visszajár.
"de ha nagy az összeg és pl ez nekem nagy akkor bíróság elé is mehetek?"
mehetsz, de bukod a pert és fizethetsz perköltséget. Ne fizess foglalót és kész. Nem pörög annyira a használt autó piac, hogy egy két hét alatt másik vevő jönne.
Minek az a foglaló meg előleg?
Nekem egy ügyvéd mondta hogy csak annyit kell előre adni, amennyit én is kapok.
Ő se ad foglalót az autóból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!