Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hangszórót és fejegységet...

Hangszórót és fejegységet szeretnék cserélni az autómon. Hogyan fogjak neki?

Figyelt kérdés
Adott egy skoda fabia és ebben szeretném a hangrendszert lecserélni egy korszerűbbre ami szebben szól. Nem kell hogy levigye a fejemet inkább csak a minősége legyen jó. Mivel jelenleg csak 4 hangszóró van az autóban de van több gyári hely is kialakítva arra gondoltam ,hogy veszek hátra a csomagtartóba és a hátsó ajtókba is, Csak nem tudom hogy hova mekkorát kell (mármint átmérőre) venni amit kinéztem az egy pioneer fejegység és ehhez vennék még lehetőleg pioneer hangszórókat is.

2018. ápr. 17. 16:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Én elvittem szerelőhöz,hogy kapja le a burkolatot,hogy mekkorát kell venni mert.....

Vettem szintén pioneer rádiót minimálisra volt állítva a "dübörgés" és adtam egy pici hangerőt (20-as-on volt ami kb még semmi) a 4ből 2 hangszórónak annyi is lett :S most olyan pioneer hangszórókat rendeltem tegnap amik jobban bírják már :) Én csak a 4 ajtónál lévőt cserélem

2018. ápr. 17. 17:38
 2/2 dirtboy ***** válasza:

ma 17:38

a hangszóróid nem a teljesítménytől halhattak meg hanem valószínűleg be volt kapcsolva a loudness,ami magas és mély kiemelés.

gyárilag ezek sokszor be vannak kapcsolva maguktól,és ez független a külön lévő basszus szint emeléstől.

a modern fejegységek is nagyon pici teljesítménnyel bírnak így nem nagyon van olyan bolti autós mélyközép hangszóró amit teljesítmény által ki bírnának füstölni.

egy mai fej is kb 13-15W/csatorna a valós teljesítménye,már a 10A-os biztosítékból is látszik hisz csak fizika.

négyszög jelel torzítással viszont szépen ki lehet nyiffantani már pedig egy fejegység kis gagyi alkatrészekből össze dobott végfoka hamar torzításra adja a fejét.

2018. ápr. 17. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!