Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Acélfelni (téli kerék) és...

Acélfelni (téli kerék) és alufelni (nyári kerék) csavaranyái különböznek?

Figyelt kérdés
Autónkon gyárilag alufelni van, téli gumihoz a szezon elején lemez felnit vettünk. Azt mondták, hogy a lemez felnihez másik csavaranyák kellenek, így azt is vettünk, azzal voltak fönt a téli kerekek. Most tetettem vissza a nyári kerekeket, de a gumis műhelyben a téli kerekek csavaranyáit tették vissza, mert szerintük mind a kétféle csavaranya jó az alufelnihez. Szükséges különféle anya, vagy tényleg egyforma is lehet?

2018. ápr. 7. 18:16
 1/3 Beviz Elek ***** válasza:

Ha fel tudod tenni a kereket bármelyik csavarral, akkor ne menjünk bele a részletekbe, elég a felfekvést megnézned:

[link]

Step #3 Seat type

2018. ápr. 7. 18:40
 2/3 A kérdező kommentje:
Fent vannak a kerekek. Amelyik anyák most nincsenek fent, azokat látom, azok kúposak. De eredetileg ezek voltak a gyári alufelnikkel. Azok az anyák, amikkel most az alufelni fent van, nem tudom milyen kialakításúak, az acélfelnihez adták, nem néztem meg. Lehetséges, hogy fölöslegesen vettem egy garnitúra anyát?
2018. ápr. 7. 19:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Gyártó és felnifüggő a dolog, ezek ismerete nélkül mi erről nem tudunk nyilatkozni.

Van olyan gyártó, ahol más anya kell az alu és a lemezfelnihez, van olyan gyártó ahol a kerékcsavar jó mindkettőhöz.

Tavaly nekem is újat anyakészletet kellett vennem, mert az én esetemben nem egyezett. Persze fel lehetett volna rakni a másikkal is, csak ki tudja meddig maradt volna fent :D

2018. ápr. 7. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!