Új autót ugye nem lehet készpénzzel venni a pénzmosási törvény miatt. Használt autót lehet venni készpénzben, limit nélkül?
Így van. Az én bankomnál (és a legtöbbnél egyébként) 6000Ft ez a maximum amit levonhatnak átutalásért.
(Mellesleg, hacsak nem otthon a párnacihában tartod az autóra szánt millióidat, a bankból a kp felvételére általában még többet kell fizetni.)
Közel 7,5 millió utalásáért ennyit fizettem.
Ha valaki ennyit kifizet, + az én esetemben 150.000ft forgalomba helyezést + 50.000Ft az első évre a kötelező biztosítást + 120.000Ft az első évre a Casco + 40.000Ft az első évre az adó, elég pitiánerség ezen a 6000Ft-on problémázni.
Amikor át kell venni az autót, hogy jutsz el a szalonig, ha nem a közelben laksz? Inkább km-eken keresztül gyalogolsz, nehogy 300Ft-ot ki kelljen adni buszjegyre?! :D
De jó lenne, ha valaha annyi pénzem lenne, hogy tudjak venni egy új autót.
Egyébként meg ilyen szerintem a világon sincs. A szalonnal tuti nem stimmel valami.
Én is pár éve vettem új autót. Az előleget direkt utalással kérték. Átvételkor a fennmaradó összeget is így, a bankszámlámról utalva fizettem ki. Semmi probléma nem volt ebből.
Szerintem sokkal egyszerűbb, kényelmesebb, biztonságosabb így, mint elbattyogni a bankba, sorban állni, kivenni a pénzt (előző nap is elmenni bejelenteni), aztán azzal elslattyogni a szalonba, ott odaszórni a húszezreseket a kasszánál. A 21. században nem sokkal egyszerűbb a netbankon pár kattintással ezt elintézni?! Arról nem is beszélve, hogy gyakran a legtöbb banknál, ilyen összegű tételnél, a kp felvétel díjára is magasabb összeget számolnak fel, mint az utalásra. Aki meg otthon a kispárnahuzatban gyűjti össze apránként az autóra valót, no comment... Azt is előbb ki kellett venni a bankautomatából. Nem tudom van-e még olyan legális munkáltató, aki a hónap elején a kezedbe nyomja a fizetést és nem bankszámlára utal. Ha van is, nem sok ilyen lehet, nem általános.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!