Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem a tulaj, hanem a cég...

Nem a tulaj, hanem a cég nevén levő autót megvenni mennyire rizikós?

Figyelt kérdés

Első autómat venném holnap. Beszéltem a taggal telefonon, mindent elmondott, egész korrektnek tűnt, részletes hibalistát adott a kocsiról. Ezek közt arról is szó esett, hogy nem az ő nevén van a jármű, mert régebben nem lett átírva, hanem egy cégén. Ebben az esetben:

-át tudnám-e egyáltalán íratni az én nevemre?

-lehet-e ebből problémám?

-a kocsi nagy eséllyel lopott?

-belemenjek az üzletbe, vagy meneküljek, ahogy tudok?

2018. ápr. 6. 09:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha ennyi bizonytalanság van , jobb ha nem foglalkozol vele.
2018. ápr. 6. 09:40
 2/7 anonim ***** válasza:
Az összes használt autó kereskedőnél értékesített autó a cég nevén van. Jogilag nincs ezzel gond, ha minden rendben van.
2018. ápr. 6. 09:40
 3/7 A kérdező kommentje:
Igazából nem "ennyi" bizonytalanság van, hanem csak ez az egy. Bár jobban belegondolva van még egy-két dolog, ami miatt (nem is annyira) kissé elvesztettem a bizalmamat a hirdetővel szemben. Várok még pár választ, mert nem akarok nagyon csúnyán melléfogni.
2018. ápr. 6. 09:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha ő már megvette egy cégtől de nem íratta át és úgy akarja továbbadni neked akkor nagyon gyorsan hagyd a fenébe
2018. ápr. 6. 10:08
 5/7 A kérdező kommentje:

Lemondtam azóta, mert találtam egy jobbat.

Aztán azt is lemondtam, mert ugyanígy kétes az eredete.

Most egy harmadikat lestoppoltam. A tulaj tízezerszer megbízhatóbbnak hangzik, mint az eddigi kettő. Mindenesetre hihetetlen, hogy hányan akarnak bizonytalanul papírozott kocsikat árulni.

2018. ápr. 7. 11:51
 6/7 anonim válasza:
Milyen autót néztél ki?
2018. ápr. 7. 16:50
 7/7 A kérdező kommentje:
Egy Renault lett volna, de egy negyedik lett a befutó. Egy ősi Daihatsu Applause-ra esett a választás, amire egy tapasztalt autós ismerősöm azt mondta, hogy ilyen öreg autót ilyen állapotban még nem látott, pláne ennyiért.
2018. ápr. 7. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!