Felesleges nagyobb oktánszámú üzemanyagot tankolni az előírtnál?
Totalcar oldalán olvastam, hogy ha egy autónak gyárilag 95ös benzin van előírva, akkor abba felesleges a 98es, illetve nagyobb oktánszámú üzemanyag. Ez így van?
Illetve az is kérdés lenne, hogy ha nagyobb oktánszámú benzint tankolok, akkor avval valamelyest csökken a fogyasztásom ugyanolyan körülmények között, mint például egy 95ös benzinnel?
9-es! Neked mennyi eszed van!
Nem az a kérdés, hogy amibe 100-as kell, abba jó-e a százas, hanem az, hogy a kérdező nyer-e valamit, ha 95-ös motor kap 100-as benzint. Arra meg nem a válasz.
A többiek eszetlenségére reflektáltam, de gratulálok, ülj vissza általános 4-be szövegértésre, a válasz másik felében irtam hogy tök fölösleges a 95-ös autókba.
És akkor a te kötekedésed érdemleges válasz? Ezért fölösleges volt koptatni a billentyűzetet :)
Azért válaszoltam mert itt sok "okos" sofőr szerint mindegy milyen autó, csak az átverést, a lehúzást meg az összeesküvés elméletet látja a 100-as benzinben is. A másik fele meg az ellentéte, olyan autókba tankolják kötelező jelleggel amibe abszolut nincs értelme, és elhiszik hogy jobban megy meg kevesebbet eszik.
Megvan a 100-asnak is a létjogosultsága, csak nem a 95-ösre irt autókban, ennyi konklúziót sem sikerült levonni a válaszomból ahogy látom.
"A 95/98-as etanol tartalma bomlas kozben feher ragacsos lerakodast hagy maga utan,"
Ezt az épületes baromságot vajon honnan szedte?
100-as benzinnek semmi értelme 10:1 kompresszióig, csak felette kell, de oda meg írja is a gyártó. Turbósokra ugyanez érvényes, hiába tol bele több levegőt, az elektronika szarrá szabályozza őket mindenképp. Jellemzően azokba a motorokba kell amik a paletta tetején vannak a kínálatból, pl. a 2.0 TSI-ből van 200 és 300 ló kötött minden, az erősebbet a magasabb nyomás és agresszívabb szabályzás adja lényegében, ezekbe kell a 100-as, a 200 lovasba szintén felesleges. De ezt kerek-perec leírja a VW is.
Azt meg mindenki meg tudja nézni az autója mekkora sűrítési viszonnyal rendelkezik.
Az enyém 10:1-es 1.4 TSI a leggyengébb a kínálatból, soha nem látott még 100-ast, mert értelme sincs...
Egyedül az adalék amin el lehet gondolkozni, de szerintem nincs olyan szar minősége az alap benzinnek, hogy emiatt érdemes lenne megvenni. Ruszkiknál már lehet másképp állnék hozzá.
Ennél sokkal többet számít a a motor tisztaságát tekintve a vezetési stílus, a használati távolságok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!