Milyen olajt töltsek az autóba?
Van Toyota carina e és Opel Astra F autóim.
15w40 olajat töltöttem az Opelbe, a Toyota most áll épp olajcsere után, de van 4L 15w40-es olajom.
Km óra állások:
Opel: 273e km
Toyota: 297e km
Hány kilométer után kell 15w40-est tölteni?
Illetve hogy ajánlják ezeket?
Hány km után milyen olaj?
Köszi!
na.. 10w40 meg a gyári olaj viszkozitás.
igy soha nem kell 15w40et tölteni.
a km óra állásodat meg nem értem hogy jön ide, azt mutatja ha 10e kmt elmentél akkor már le kell az olajat cserélni.
amit írtál az a hideg és meleg oldali vizkozitása az olajoknak, és nem csak az számít.
Az említett két tipus már elég régi ahoz hogy a specifikációkra ne kelljen figyelned(nem árulnak már olyan olajat ami ne lenne jó)
Na rátérek a konkrét kérdésre...
én 10W40 es olajat javaslom a 15W40 helyett mert az hidegen kisebb vizkozítású(folyósabb hidegen) és nálunk télen hideg szokott lenni.
És ez azért fontos hogy hidegen kevésbé legyen sűrű az olaj mert így előbb ér körbe az olaj mikor beindítod a motort(hidegen kopik a legjobban a motro)
Szerintem télen is használt autóba el kéne már felejteni a 15W olajokat.nagy hidegben nagyon nem tesz jót a motornak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!