SEGÍTSETEK Mennyi be kerülne kb?
Van egy 1200-es Ladánk, ami 5 éve áll . Meg szertném csinálni magamnak de ki kellene lakatolni. Ebben szeretnék segítséget kérni hogy mennyibe kerülne kicserélni:
a 4 taposólemezt,
a tornyoknál is bajos sőtt az első nyulványnál is,
a 2 küszöböt
a tank és a pótkerék alatti lemezt
legalább 2 sárvédőt(jobb hátsó,bal első ami kritikusabb) körülbelül ennyi látszik így kìvülről. Ha valaki segítene hogy ezek megjavítása mennyibe kerülhet annak nagyon örülnék! Előre is köszönöm!
Bontóba való, vagy donor autónak.
A lakatolás nagyon drága tud lenni, szinte biztos, hogy nem annyi a baj, mint amit látsz, ha nincs mihez hegeszteni, menni kell tovább...
Egy 5 éve álló Lada meg egyszerüen nem ér annyit, hogy százezreket költs rá.
Gyakorlatilag egyszerűbb lett volna leírni,mi az ép rajta.
Én lakatos vagyok,undorítóak ezek a rozsdakupacok,fröcsög lukad,és csak ég kifelé a maradék lemez is,mert már 0.1mm a vas benne.
Ha meg is csinálná valaki,egy tákolmány lenne,és százezrekbe kerülne,de már a mai világban nem foglalkozik senki ilyen munkákkal,amikor tényleg hegyekben állnak az eladó kocsik mindenhol.
Ha esetleg érzelmileg kötődsz hozzá,akkor is ki kell dobni az ilyen kocsit,mert a gatyád ráfizeted,és maga a kocsi 500 Ft-ot nem fog érni,ugyanolyan megbízhatatlan öreg tragacs lesz,mint most.
Én régen egy 1.3 Wartburgot akartam megmenteni,kb 250 ezer után még sehol nem voltam,átgondoltam,mielőtt jobban megszívtam volna,inkább leadtam a bontóba.
Nem hiszem, hogy a karosszériások az öreg autót nézik semmibe.
A probléma ott van, hogy ők az öreg autó kilakatolásáért is annyit kérnek, mint az évekkel fiatalabb, de már ugye az is tizen éves autókért, ami a tulajdonosoknak sokszor nem tetszik, mert "nem ér annyit", többe kerül a lakatos munka, mint az adott autó átlagos piaci ára, olcsóbb venni egy olyat, amit nem kell lakatolni.
Egyetlen idom fényezése 25-35ezer forint, és ebben nincs benne a lakatos munka, ez csak a festés, fényezés.
Lakatolásnál a megkezdés előtt még sokszor az is kérdéses, hol találnak majd olyan pontot, ahová hegeszteni lehet, egy szétrohadt karosszéria egyenlő a gazdasági totálkárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!