Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nyomhatja ki az olajat?

Miért nyomhatja ki az olajat?

Figyelt kérdés
BMW E46 316ti-m van, N42B18A a motorkódja. Pár hónapja vettem észre olajfoltot a kocsi alatt, jelenleg ott tartok, hogy csak ma, 100 km alatt megevett nagyjából 4 decit. Fent a motorblokk tetején, a kupak mellett folyik, de a kupakon keresztül is nyom ki egy kicsit. De lehet, hogy máshonnan is folyik. Legutóbbi olajcserénél új csavart kellett tenni a leeresztőbe, mert az előző belerohadt. Esetleg az is kilazulhatott? Mi lehet szerintetek a baja? Tömítés talán?

2018. márc. 3. 18:38
 1/6 anonim ***** válasza:

mennyi km van az autóban? Mekkora kartergáza van?

Inkább égeti el azt az olajat, és a karternyomás nyomja ki orrán száján a maradékot.

2018. márc. 3. 19:03
 2/6 A kérdező kommentje:
197 jelenleg. kartergázról fogalmam sincs, ahogy ismerem a többi alkatrészt, még az lehet benne, amit még a gyárban tettek bele. Igen, ha felnyitom gőzölög az olaj a motortól.
2018. márc. 3. 19:18
 3/6 A kérdező kommentje:
Azért is volt furcsa nekem, mert ha ennyire nyomja ki az olajat, de hibamentesnek érezhető a motor működés közben.
2018. márc. 3. 19:23
 4/6 A kérdező kommentje:
Nekem még az volt furcsa, hogy ahogyan telik az idő, egyre jobban, szóval nem jelentkezett elsőre ilyen erősen, csak egy kisebb folt, ma meg már szinte folyik ki belőle.
2018. márc. 3. 19:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Amúgy az igaz, hogy ha a kartergázszűrővel van a gond, akkor büdös szag kerülhet az utastérbe? Mert nekem néha van ilyen, főleg álló helyzetben.
2018. márc. 3. 21:02
 6/6 anonim ***** válasza:

A kartergáz visszavezetéssel lehet a gond.

Eldugult vagy korábban szándékosan elzárták valahogy.

2018. márc. 7. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!