Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha nem kelloen megolvadt...

Ha nem kelloen megolvadt kicsit jeges szelvedot le ablaktorlozok, az osszekarcolhatja a szelvedot?

Figyelt kérdés
2018. márc. 3. 09:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem. Az max az ablaktörlőlapátnak nem tesz jót.
2018. márc. 3. 09:41
 2/6 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszt. Es az sem karcol ha elotte kapartam jegkaparoval es a lekapart jegeket sodortam ide oda ablaktorlovel? Az sem karcol?
2018. márc. 3. 10:08
 3/6 anonim ***** válasza:

az nem karcol, de mint előttem írték, a guminak nem tesz jót.

Az üvegnek nem lesz baja.

2018. márc. 3. 10:52
 4/6 anonim ***** válasza:

Kérdés, hogy volt-e cserélve már a szélvédő az autódban, valami utángyártott gagyira.

Régen volt egy autóm, aminek összevissza volt kafircolva a szélvédője, ablaktörlőnyomok, borzalmasan nézett ki.

Semmi írás, jelölés nem volt az üvegen.

Jópár évre rá vettem ugyanolyan autót, próbáltam leszedni matricákat a hátsó üvegről, emlékeztem, ezeknek karcolódik az üveg, nem mertem késsel kaparni.

Majd odáig idegeltem magam, mert nem jött le a matrica, hogy nekiestem egy konyhakéssel.

Egy darab karc nem lett a hátsó üvegen.

Az első ilyen autómról késsel próbáltam leszedni a sötétítőfólia nyomait, tiszta karc lett az egész.

Valószínű az elsőben nem edzett üveg volt.

Viszont az edzett üveg hátránya, hogy erős ütés esetén berobban apró darabokra. Ilyen is volt, a mellettem lévő ablak berobbant, mert feszült az üveg az ajtóban. (rohadt volt a kaszni, az ajtó is, és csavarodott az egész.)

2018. márc. 3. 10:54
 5/6 anonim ***** válasza:
A jég maga nem képes megkarcolni az üveget, mert jóval keményebb az üveg annál. Ha jégkaparóval mész neki akkor karcolódhat az üveg, de nem magától a kaparótól, még akkor sem ha fémből van, hanem az üvegre tapadt kosz szemcsék (kvarckristály) karcolhatják össze, amiket a kaparóval gyakorlatilag rányomsz az üvegre és végighúzod rajta.
2018. márc. 3. 11:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat.
2018. márc. 3. 11:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!