Melyik árt többet a karosszériának?
Általában heti 2-3x használom az autót.
Melyik árt jobban a karosszériának: ha rajtahagyom a havat, és magától leolvad, vagy ha leseprem? Természetesen ha használom, akkor leseprem finoman.
Gondolom a seprés karcol, a rajtahagyás meg rozsdásít.
Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!
A rozsdásodás az már komolyabb problematika.
Ha jól sepred le, akkor egyáltalán nem karcolsz.
Használj jó minőségű kefét.
Miért csak 2-3x használod?
Ha csak ennyi kevésszer, akkor tartsd fedett helyen, a hótól elzárva!
Benti partvissal szoktam leseperni.
Sulis vagyok még, és amikor nincs elsőm, és hamar végzek, akkor általában buszozok. Fedett helyre parkolni sajnos nincs lehetőségem.
Nekem pl kint parkol az egyik autó, és éppen most sepertem le róla a havat, pedig csak csütörtökön fogok vele menni.
Miért tettem ezt? Mert ha holnap esetleg elkezd olvadni a hó, aztán éjszaka az a vizes hó ráfagy, akkor csütörtökön fél órán keresztül kapirgálhatom majd a jeget az autóról, ami mindenképp ártalmasabb és időigényesebb. Így pedig egy jó erre való, finom kefével, fél perc alatt lehúztam a porhót, és ha nem hullik több, akkor nem lesz gondom.
Ha rajtahagyom a 10 centis havat, hogy olvadjon le, akkor egész nap vizes lesz az autó, ahogy folyamatosan folyik le a víz róla. Ez tuti nem tesz jót neki.
Köszönöm a válaszotokat, ment a zöld kéz.
Remélhetőleg már csak ezen a héten lesz ilyen rossz idő.. :)
Autómosó kefével szoktam lesöpörni róla a havat, annak finom a szőre. Ha rá van fagyva, akkor van bolti jégoldó, de általában úgyis leolvad a nap folyamán, arra nem szoktam adni.
Rozsdásodni (szerintem) akkor fog, ha valahol lejött a festés. Nagyobb gáznak érzem a sót, mint a havat. Esetleg a sózott havat, latyakot, amit a többi autó a tiédre ráver menet közben.
Talán néha érdemes egy olyan autószerelőnél átnézetni az alvázat, akinek van aknája, vagy hallottam alvázvédelemről. Valamilyen anyaggal előre lekezelik az alvázat, ami megvédi a sózástól. De találtam erre egy cikket, ha érdekel:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!