Kigyulladt az olajszintjelző lámpa, mi az baj?
Lökd le a szakadékba azt a szemétdombot,veszélyes hulladék.
Egy csomó problémától megszabadulsz.
Én kipróbáltam,egy ócska f astrán,és működött!
#10- es kolléga, igen tényleg olajdoktor vagyok.
Kétdiplomás gépészmérnök, autószerelő mestervizsgával, h tudni akarod!
Csak idegesít, h okosok kevés infó alapján már hajtókarcsapágyat akarnak cseréltetni, amikor lehet csak egy nyamvadt olajszűrő okozza a hibát!
Túó Rudolf kolléga: ezt nem kérdőjelezte meg senki, de nem kellene elsőre a legroszabbal ijedztegetni szegény Kadett tulajt!
Itt sok bumbúrnyák egy influenzás beteget mindjárt a műtőben kezdene el kezelni. Kápíse?
Az az összefüggés, h ha egy folyadékot egy adott keresztmetszetű nyíláson juttatunk ki a környezeti nyomásra, a kijutási pont előtt a nyomás adott.
Ha a megnövekedett illesztési hézagok miatt a rendszer “tömítetlenné” válik, a nyomás le fog esni, mivel nem csak az adott keresztmetszeten fog tudni távozni a folyadék, hanem más helyeken is.
Ebben az esetben a kolléga arra gondol, h az olaj a csapágyhéjak között ki tud menni, ezzel elszöktetve az olajnyomást.
A motorokban ugyanis a főtengely főcsapágyakon keresztűl van az olaj eljuttatva a hajtórudak csapágyaihoz.
Ezt egy furatként képzeld el. Minden főcsapról keresztirányú olajzófurat vezet a hajtórúdcsapokhoz.
Nem akarok én senkit ijedztegetnei, de a realitások talaján maradva ez a legesélyesebb.
Ha az olajgomba szar, az hidegen is szar, nem csak melegen, az olaj hiánya nem alapjáraton fog feltűnni, hanem nagyobb fordulaton, mikor kirántja a szivattyú a karterból az olajat, meg kanyarban. A szivattyú ritkán kopik meg annyira, hogy ne tudja azt a fél bár nyomást, ami a gomba kapcsolásához kell.
A végzettségedhez gratulálok, javaslom, hogy gyakorlati tapasztalatokkal is gyarapítsd az elméleti tudásodat, mert az önmagában gyakran a semminél is rosszabb, hogy finoman fejezzem ki magam.
A 14. válaszolónak köszönöm, hogy kifejtette, amire gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!