800 ezer Ft-ig milyen kocsit vennétek?
Valós keret olyan 1 millió, de ugye vannak a papír munkák és a kisebb rendbehozatali dolgok. Kedvező fogyasztás kb. olyan 7-1,5l-ig. Nem nagyon értek a kocsikhoz, ez lesz az első. Mivel a családom elég nagydarab emberekből áll, ezért nem árt, ha nagyobb teljesítményű. Például, ha az apumat, anyumat el kell vinni bevásárolni akkor velem együtt 3+ mázsát jelent. Tehát olyan 100 lóerő körülire gondolok, legtöbb esetben egyedül vagy barátokkal fogom használni. Kombit nem szeretnék, benzinest akarok mindenféle képen.
Japán márkák felé húz a szívem az eddig olvasottak alapján, de ha akad más akkor szívesen veszem. Amiket eddig nézegettem Toyota Yaris, Toyota Corolla (2000-2005) bár, ha jól sejtem ezek leginkább az alsó ársávban vannak, tehát leharcoltabbak.
Honda civic 1.4i 90le nézegettem még ebben az ársávban, de ez esetben nem tudom, hogy lehet-e normálisat kapni, mennyi a reális árérték ezekért?
Leginkább a nissan almera 1.5 98 lovas változata tetszik, 2000-2002 kiadású még a japán gyártmányú és 800 ezer környékén azért már elég jókat láttam.
Így hirtelen ennyi, előre is köszönöm a segítséget.
Ha véletlen átkacsintanál a német oldalra, akkor a családi testméretnek megfelelne egy B5-ös Passat is 1.8-as vagy 2.0-s szívó benzines motorral.
Ezek még kiváló benzinesek voltak, egyetlen hátrányuk talán az étvágyuk. A keretbe viszont belefeérne, talán még külföldről hozva is (sajnos itthon kicsi a kínálat a sedan, nagy bezines Passatokból).
300 kg az részletkérdés.
Az 4 db 75 kilós emberrel egyenlő.
Egy 1.4 75 lóerős autó is vígan cipeli városban futkozva 3 mázsát.
Tipp : Ne fogyasztásra vegyél autót, az a legolcsóbb.
7,5 liter és 9 liter között van 1,5 liter ~500 forint 100 km-en differencia.
Civic off : 10/5 Civic valódi roncs ,kívülről leápolva.
maradék :3 amire elhazudják ,hogy hibátlan ,rozsdafolt nélküli tákolmány.(Tesco parkolós racer fiúk.)
1 aki javítgatja amit lát ,és valóban hibátlannak látja ,de sajna hát ja...
Az utolsó 1 ami valóban echte szép állapotban van ,az tényleg horror árban van.
Civicet annyira nem ajánlom ,az inkább feeling autó (bár megbízható) ,gyengén felszerelt a nagyrésze, és nem túl jó a törésteszt.(5-6G).
Személyes tipp : Ford Focus (első generáció 98-05) 1.6 szívó benzin. 101 lóerő ,hibátlan városi autó.
De van az 1.8-as 116 lóerővel ,az is echte hibátlan városi autó.
800 körül már értelmes jó állapotú darabokat lehet kapni.
A fogyasztás : lábfüggő.
Nem attól függ ,hogy 1.4 vagy 1.8 , egy 1.4-es motorral is lehet 10 literből járni ,és 1.8-cas motorral is 8 liter körül ellehet menni.
Én a focusra tennék voksot (Corolla is egy örök választás egyébként)
A 30-50km az kis városi táv.
30km-en 7,5 és 9l között : 150 forint különbség van.
Nem fogyasztásra kell kocsit venni ,kivéve ha sokat megy az ember (25-30 ezer felett évente).
Az ,hogy Sedan vagy kombi, vagy csapott az igényfüggő.
Kombi ,ha gyakori a pl : nyaralás ,vagy sok cuccigényes utad van akkor kombi, esetleg Sedan.
Én ferdehátút vennék ,mert abba is fér cucc azért.
4 embernek 2 hetes horgásztúrára valszeg kevés.
"300 kg az részletkérdés.
Az 4 db 75 kilós emberrel egyenlő."
Mekkora marhaság?! Majd apuka bal combját vállastól meg anyuka jobb combját vállastól levágják és beteszik az anyósülésre és akkor el is férnek hátul és a kilók is megoszlanak? Vagy mégis hogy gondoltad kedves hármas?
Mázsás embernek kell a hely, nem lehet kilóra általánosítani. A kis benzines motorok pedig igenis megérzik a kilókat, nagyot romlik a dinamizmus, ha 3 darab hatvan kilós személy helyett 3 megtermett ember ül be. Próbáld ki akár súlyokkal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!