Hogyan történik egy autó adásvétele?
Figyelt kérdés
Sok oldalon olvastam már hogy ez úgy megy hogy megírjuk a 4 példányos adásvételi szerződést. Amint ez megvan lehetőleg aznap kössünk rá biztosítást(a fedezetlenségi díj miatt). Azután eredetiség vizsga majd ha ez megvan az összes okmánnyal menni kell az okmányirodába. Ez idáig tiszta.
De nekem az a helyzetem hogyaz az autó amit megszeretnék venni a lakhelyemtől 100 km re van egy magán személynél(nem kereskedésbe). Szóval elmegyek eldöntöm hogy megveszem megírjuk az adásvételit, kifizetem az árat, és aztán? aztán simán hazavezethetem a kocsit? vagy még ott kell kötni biztosítást? vagy elég ha hazaértem vele?(persze ugyanazon a napon)
2018. febr. 24. 20:04
1/3 anonim válasza:
Érdemes a helyszínen neten megkötni. Így nem kockáztatsz.
2/3 anonim válasza:
Idő percre pontosan legyen feltüntetve és előre kitöltött adásvételit nem írunk alá leellenőrizetlenül.
3/3 anonim válasza:
Nem csak érdemes, kötelező azelőtt megkötnöd a biztosítást, hogy elindulsz vele. Az adásvételin rajta van az átadás óra perc pontossággal, onnantól kezdve nem érvényes az eladó KGFB-je, csak a tiéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!