Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízelhez lefújószelep hova?

Dízelhez lefújószelep hova?

Figyelt kérdés

Lattam videokat hogy TDI-nel vannak lefujoszelepek es tetszik az a futyulos hang. Na most, megrendeltem azt a lefujoszelepet (hks bov),es szeretnem kerdezni hogy hova is szereljem be? Mert videokon egyszeruen nem jovok ra. A turbo utan? Ertitek h mire akarok rajonni..

Mert sehol nemtalalok semmit rola, mert nem lehet egy nagy ordongoseg beszerelni. Azt latom h jon a cso es akoze van berakva. De h melyik cso az, vagy honnan jon ezt szeretnem tudni.

2018. febr. 19. 15:44
 1/3 anonim ***** válasza:

A lefújószelep csak akkor tud fütyülni, ha a turbó által összesűrített levegőt engedi ki. A turbó elé hiába teszed, ott csak szűretlen levegőt fog beszívni a motor.

Tehát valahová a turbó után kell bekötni. Benzines autókon a turbó és a fojtószelep közé építik be, mert ott van neki értelme. Dízeleken fojtószelep nincs (ha van is pillangó, azt nem te vezérled), tehát érdemi haszna aligha lesz, ráadásul a vezérlését is érdekes megoldani. Nincs légritkulás a szívócsőben, nincs, ami vezérelné. De biztosan meg lehet oldani, mondjuk úgy, hogy a vákuumot a fékszervó szivattyújától veszed egy mágnesszeleppel vezérelve, azt pedig gázelvételkor valamilyen jel alapján megnyitod. De hogy ezt a jelet honnan veszed, azt nem tudom.

2018. febr. 19. 17:35
 2/3 anonim ***** válasza:
A turbo után, intercooler csövezésébe, lehetőleg cooler után.
2018. febr. 19. 17:40
 3/3 anonim ***** válasza:

Sehova. Egy dízelmotorban semmi értelme.

Légfelesleg elve, meg hasonlók...

2018. febr. 19. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!