Mi a teendő, ha megállok az út mellett, megáll mellettem a másik autó és a sofőr kiszáll?
Ma mentem kocsival, sávot váltottam és "bevágtam" egy másik kocsi elé, nem volt közel, mert nem dudált meg semmi, mert az úton volt egy akadály. Utána megálltam az út mellett, mert valaki keresett telefonon. Erre ez a mögöttem jövő is megállt, ráadásul mögötte gyerekkel és elkezdett bemutogatni, azt hittem ki is száll. Gondolom azért nem mert, mert meglátta a mellettem ülő férjemet.
Azon gondolkozom, mi lett volna, ha kiszáll és fenyegetően elindul felém, mert egyedül vagyok? Sajnálom, hogy bevágtam elé, de egyáltalán nem volt közel, nem is dudált, ezért nem értem miért kell így viselkedni, ezért tart itt a közlekedési morál, ahol.
Megoldás lett volna gyors hátratolatni és otthagyni a fenébe? Ilyenkor mi lenne a helyes? Végül továbbment.
Én most csak a kérdésre válaszolok.
Először is elöl és hátul is van menetrögzítő a kocsiban, szóval aki nekiáll emberkedni az ennek tudatában teszi. Ha pedig ez sem rettenti el és hozzáér a kocsihoz, akkor ott az ülés alatt a defenol CS és képenfújom önvédelemből. Több nem kell és ez mind legális.
#15#
Kb.2 méter hatótávolságú német gázspray. CS (chlorbenzylidensauredinitril) hatóanyaggal. Hajtógázas. "FOG" szórófejjel. Hatékonyan használható ember ellen. Kb-10-15 perces időtartamig hat. A hatóanyag semmiféle maradandó egészségkárosodást nem okoz. A töltőtömeg miatt közterületen nem használható.
Tényleg legális! :D
kicsit off a téma, de mielőtt megvezeted itt a válaszolókat, tényleg legális.
ugyanis van belőle 20g töltő tömeg alatti változat
Ha már kiírtad a kérdést, biztos érdekel, mi ilyenkor a teendő.
4 villogó, más néven elakadás-jelző, amit nem tudom, használsz-e pl. ilyen esetekre, amikor Te is neccesnek érzed a szitut. 10-15 éve még nem volt ennyire elterjedt, de manapság rengetegszer használják autósok és motorosok egyaránt megköszönni dolgokat (hogy valaki beenged), bocsánatot kérni (pl. hasonló bevágás esetén, még ha nem is dudál, de Te érzed hogy megérdemli), és hidd el, számít. Nálam pl. úgy működik, hogy ha valaki bejön elém durván, de kiteszi a 4 villogót, akkor sokszor még vissza is villantok, hogy oké, semmi gáz.
Egyébként nők úgy látom, ritkábban használják, nem tudom, Te használod-e.
Szóval szerintem ezt a helyzetet is tuti lenyugtatta volna, annak ellenére, hogy nem dudált. Vedd a fáradságot, és tedd meg ezt az apró gesztust, és akkor nem kell gázspray, AK47 és tank az egérkamionok ellen.
Üdv, egy egérkamionos. ('93 A Corsa)
Te paranoiás vagy,a férjed pedig idegbeteg.
Kiegészítitek egymást.
Kíváncsi vagyok, valóban terepjáróról van e szó, vagy csak a férjecske Q-s Audijáról/X-es BMWjéről :D
(no offense, nincs bajom ezekkel a kocsikkal, de az újgazdag prolik 90%-a ilyenekkel teszi az egyát)
És akkor két tahó áll neki izmozni gyerekkel a hátsó ülésen a forgalomban?!
Egyébként semmi, inteni kell, hogy bocs, aztán elhajtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!