Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi "ragad" be a kocsiban...

Mi "ragad" be a kocsiban induláskor?

Figyelt kérdés

Két kocsi van a családban.

A Doblo télen csak ritkán van használatban, fűtetlen garázsban áll.

Ha már legalább 2-3 hete nem mozdult, akkor induláskor viszonylag nagy gázt kell adni, hogy meg tudjon mozdulni, és induláskor egy pattanó hangot hallani, onnantól a szokásos kis gázzal is mozog a kocsi, és simán fut.

(Kézifék nincs behúzva soha, és plusz fokokban is ugyanúgy csinálja.)

2018. febr. 15. 21:05
 1/7 anonim ***** válasza:
A tárcsafék betétei tapadnak rá a tárcsára, ez gyakran előfordul néhány hétnyi állás után.
2018. febr. 15. 21:30
 2/7 MisterTT ***** válasza:

À... Èn akartam megmondani..

Igen ez valóban akkor van ha nincs hasznalva az autó. Elkezd egy vèkonz rozsdarèteg kèpződni a pàràtól a fèktàrcsàkon ès oda ragad a betèt. Semmi gond nincs ezzel. Ha elindúltàl agresszívebben ès hosszabban fèkezz egy pàrat ès ledörzsöli ezt a fèkbetèt. Èn is ugyanígy jàrok egyèbirànt. Mióta lecserèltemttem a fèkeket újra meg mèg jobban èszrevehető ez. Sőt az első par fèkezèsnèl mèg èrzem hogy vibràl reszel is ,de utànna tökèletes.

2018. febr. 15. 22:15
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Én is gondoltam erre, de nem találtam túl valószínűnek, mert elvileg elég messze kell lenni a betétnek a tárcsától, nem?

2018. febr. 16. 05:17
 4/7 anonim ***** válasza:
A tárcsa rozsdásodik, ez többnyire természetes dolog. De valószínűleg nem szellőzik az a garázs, vagy nem eléggé. Ha nem úgy álltál be hogy vizes volt a tárcsa. Eső, hó, mosás, stb. Akkor nem kéne hogy berozsdásodjon a tárcsa (dob) 2-3 hét alatt. Ha mégis ez a helyzet akkor nagy a pára a garázsban. Ez előbb utóbb elektronikai hibát is fog okozni.
2018. febr. 16. 08:13
 5/7 A kérdező kommentje:

Hát előfordul, hogy vizes úton megyek így télen, és így állok a garázsba. :)

Csak mint írtam, én úgy gondolom a magam eszétől, hogy a tárcsa meg a betét között van legalább 1 mm rés, azaz nem tudnak összetapadni a rozsdásodás miatt.

De mégis tudnak...

2018. febr. 17. 05:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Nincs 1 mm. Gyakorlatilag hozzá is ér a betét a tárcsához.
2018. febr. 19. 13:54
 7/7 anonim ***** válasza:

Tényleg?

Köszi.

2018. febr. 20. 05:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!