Mi "ragad" be a kocsiban induláskor?
Két kocsi van a családban.
A Doblo télen csak ritkán van használatban, fűtetlen garázsban áll.
Ha már legalább 2-3 hete nem mozdult, akkor induláskor viszonylag nagy gázt kell adni, hogy meg tudjon mozdulni, és induláskor egy pattanó hangot hallani, onnantól a szokásos kis gázzal is mozog a kocsi, és simán fut.
(Kézifék nincs behúzva soha, és plusz fokokban is ugyanúgy csinálja.)
À... Èn akartam megmondani..
Igen ez valóban akkor van ha nincs hasznalva az autó. Elkezd egy vèkonz rozsdarèteg kèpződni a pàràtól a fèktàrcsàkon ès oda ragad a betèt. Semmi gond nincs ezzel. Ha elindúltàl agresszívebben ès hosszabban fèkezz egy pàrat ès ledörzsöli ezt a fèkbetèt. Èn is ugyanígy jàrok egyèbirànt. Mióta lecserèltemttem a fèkeket újra meg mèg jobban èszrevehető ez. Sőt az első par fèkezèsnèl mèg èrzem hogy vibràl reszel is ,de utànna tökèletes.
Köszönöm.
Én is gondoltam erre, de nem találtam túl valószínűnek, mert elvileg elég messze kell lenni a betétnek a tárcsától, nem?
Hát előfordul, hogy vizes úton megyek így télen, és így állok a garázsba. :)
Csak mint írtam, én úgy gondolom a magam eszétől, hogy a tárcsa meg a betét között van legalább 1 mm rés, azaz nem tudnak összetapadni a rozsdásodás miatt.
De mégis tudnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!