Milyen lopásgátló eszközt javasolnátok új Daciába?
Nekem régebben a Suzukimba be lett épitve egy kapcsoló.
Semmit nem csinált ha azt lekapcsoltam.
Olyan helyre volt téve a kapcsoló hogy aki ott állt mellettem az se látta hogy hol kapcsolom.
Csak trélerrel tudták volna ellopni.
A profik ellen nem lehet védekezni!
Az amatőr meg kontárkodik kicsit de úgy is viszi.
Egy egyszerű pl:
Trélerrel megállnak, ajtót kinyitják (ehhez aztán nem kell szaktudás), csörlő beakaszt, közben kormány alatti burkolat le, riasztó vezérlő + elvág. Ez max 3 perc, melyből kb 0.5 percet visít a riasztó. Mire az ember kimászik a utastérből már rég a tréleren van. Aztán lehet benne bármilyen csoda kütyü, nagy valószínűséggel szétszedik és alkatrésznek eladják.
Az arra járó embereknek nagyon nagy részének meg fel sem fog tűnni... ha meg esetleg raknak a tréleres autóra egy autómentő logót, még a maradék sem fog vele foglalkozni. És ők voltak az amatőrök.
Ki az aki egy Dacia ellopásával kockáztatja a szabadságát?
Nyugi, sokaknak még ingyen sem kéne.
Lopásgátlás nem létezik. Még a fegyveres őr sem az, mivel ellene is mehet még több fegyveres és akkor nem tudja meggátolni a lopást.
Lopást megnehezítés, no annak már van értelme. Minél több és minél szofisztikáltabb védelmi komponens hatására az alkalmi tolvaj inkább keres könnyebb prédát. Ha pedig mindenképp a te kocsidat nézte ki valaki, akkor így vagy úgy, de ellopja.
Az én kocsimban van pl. gyári immo, utólagos immó és rablás-"gátló", mechanikus váltózár.
Természetesen ez sem feltörhetetlen, de egy alig kétmilliós autóra elég. Főleg úgy, hogy évi pár ezer forintért van rajta (csak) lopás Casco is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!