Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elhagyható-e 51. esen a...

Elhagyható-e 51. esen a hengertalp tömítés? amennyiben csak simán megpasztázom pirossal nem elég? Vagy beleverne a hengerfedélbe?

Figyelt kérdés

2018. febr. 14. 11:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne hagyd el!

Minimum papirtomitest vagj hozza, a paszta nem oda valo!

2018. febr. 14. 11:18
 2/8 anonim ***** válasza:

Ha körbeforog rendesen, akkor nincs baj.

Sziloplaszt ide....hát, ide is valamilyen azbesztes tömítés kellene, a papír nem elég szerintem.

Gondolják, motorhoz elég a papír is.

Én anno átzsíroztam, és x kilométer után utánahúztam.

Vágtam ki oldaldekni tömítést is, na az volt a szívás, nem ez a hengertalp.

2018. febr. 14. 11:35
 3/8 A kérdező kommentje:
klingeritből esetleg?
2018. febr. 14. 11:45
 4/8 A kérdező kommentje:

Mostanába nem indulok olyan helyre ahol tudnék venni.

Csak azt nem tudom miből kéne kivágnom. Klinkeritem van itthon 0.3.mas és 0,5ös. Vajon az jó lenne-e?

Tudom a bolti papírból van.

2018. febr. 14. 17:48
 5/8 anonim ***** válasza:
Jó hozzá, h nem túl vastag, igen.
2018. febr. 14. 20:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Tisztelt kérdező!

A feltett kérdésre az alábbi választ tudom adni: Klingerit már forgalomban nem kapható, ha van akkor szerencséje van, 0,4 mm vastagságú tömítés kell a hengertalphoz. Sziloplast nem jó, mert ki fogja nyomni és a motor úgy viselkedik, mintha szimering hibás lenne, nehezen indul nem tartja az alapjáratot és a hatásfoka csökken. Alkatrész üzletekben papír tömítés kapható de tényleg vágható is könnyen.

Minden képen kell tömjtést a gondosan megtisztított hengertalp alá. Átlósan húzza meg a hengerfej csavarokat, melyet nyomaték kulccsal kellene meghúzni max 10Nm értéken.

(általában kevés otthoni műhely rendelkezik ezzel az eszközzel, ezért átlósan közép erővel kell meghúzni és néhány megtett kilométer után ellenőrizni kell a hengerfej csavarokat)

Többen hasonló válaszokat adtak itt és ennek külön örülök.

2018. febr. 15. 19:27
 7/8 A kérdező kommentje:
Hát én valamit szokok venni klingerit néven kék táblában.
2018. febr. 15. 19:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Az már egy azbesztmentes. Temafast economy tömítő lemez, ami majdnem olyan tökéletesen jó! (én nem szeretem) de nincs más! egészség és környezetvédelmi ok miatt.
2018. febr. 15. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!