Emiatt szakadhatott el a vezérműszíj?
kb 10 ezer km volt a szíjban, egész pontosan nem elszakadt, hanem leesett a helyéről, emiatt az összes himba eltört a motorban.
Volt egy görgő, ami feszítette a szíjat, és ez a görgő tört le a helyéről, egy vékony aluminiumon volt rajta.
Szerintem a szerelő túlfeszítette a szíjat felrakásnál.
Renault Laguna 2.2 dízel.
20 év alatt egyszer látott egy jóbarátom olyat,hogy a blokkból kitört a görgő. Octavia RS.
A szerelő nem hiszem,hogy túlfeszítette. Max arra tudok gondolni,hogy mivel Renault így nem figyelt a jelölésre. Esetleg egy fél jelölést elmozdult. (Nem stiftes hanem kúpos)
még nem a dci motor, isten ments attól, sima szívó dízel, Bosch adagolóval.
Nem tudom, megvettem, utána egyből szíj+görgők cserélve lettek.
Valami aluminium búbánatra van rácsavarozva ez a feszítő, abból tört ki egy darab, görgőstül.
Komolyabb baja nem lett a motornak, átforog simán, csak a himbák törtek el, azt hiszem, ugyanúgy van, mint az Opeloknál. Szerelő mondta, egy az egyben úgy néznek ki a himbái, mint a gm opelnak.
Nem dCi.Hááát ennek azért annyira nem örülnék hiszen hihetetlen jók a dci-k.De csak ha renben van tartva.Szomszédnak 2.2dCi Espace-e van és soha nincs vele gond,3 éve vette amikor én eladtam a scenic-em,utálta a renault-t eredetileg de amikor elbeszélgettünk a kocsikról le volt döbbenve hogy havi rendszerességel megteszek vele egy majdnem 2000km-es utat és már van a kocsiban 200e km és mégis hibátlan állapotban adtam ki a kezem közül hogy megvehessem az akkori legújabb scenicet.Ekkor úgy döntött hogy kipróbálja ő is és így lett espace-e.Nem bánta meg.
Úgyhogy nem írnék olyat ki hála istennek nem dci-m van meg hasonló baromságokat.Ez a régi renault átka.Renault fanként én is azt mondom hogy régi renault-ot kerülni kell.(2003előtt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!