Megeri dizel varosba ha a sporolt penzt osszevetjuk a megnovekedett fenntartasi koltseggel?
Van ismerősöm aki 4 éve nem költött a kötelezőkön kívül semmit a dízelére napi 15km-t használja. Egy gond van, a fűtés, nem igen melegszik. Neki a Corsa 3km alatt melegszik fel, nekem a Swiftem 1 km alatt és 11 ismétlem tizenegy liter a fogyasztásom hidegen, neki 5. Legjobb egy elektromos lenne :D vagy hőgombás ( azt mondják jó).
Ja, én napi 5 km-re dízelt vettem volna csak lebeszéltek, de nyáron veszek egyet azt gondolom. Megéri.
Na írok én, egy olyan, aki tényleg használt dízelt nagyon rövid távokra is.
Itt jön ki igazán a dízel fogyasztáselőnye. Mert mikor csk néhány kilómétert mész, azt is dugóban, akkor bizony nekem az 1.2-es benzines is bekapta a 8 litert. Az 1.9 PDTDI pedig 7-et evett ilyen körülmények között. Semmivel sem többet. Ja és semmi baja nem is esett, igazából még mindig nem is értem, hogy mi baja kéne legyen a dízelnek a városi használattól (tudom tudom, turbó, befecskendezők, bla-bla).
Utána vettem egy 3.0 TDI-t, az is be volt fogva sokszor ilyen üzemmódba. Na az már 13 litert evett a rövid távokon, de még így is megérte, mert egy ismerősöm, akinek 3.2 benzin van, 18 liter a fogyasztása városi, nagy forgalmas körülmények között. Szóval mondom, itt jön ki igazán a dízel előnye.
Megérheti, de a szinte csak hidegen járás nem tesz jót neki.
Gyakori lehet a geometria, dpf, és az ezekhez kapcsolódó érzékelők hibája. Szóval cr dieselt nem kéne így használni.
Viszont a 90 le-s tdi viszonylag jól bírja a többihez képest. Ebbe a kettős tömegűt nyugodtan golf 3 egy tömegűjére lehet cserélni (örök életű), ha tönkremenne. Ez sem fog tudni bemelegedni, és nem árt néha hosszabb útra menni vele.
Milyen megnövekedett fenttartási költség?😁😂
Ez jó vicc.
Ez egy olyan általánosítás mint a "minden japán karosszéria rohad".
Ha szép állapotban van nem lesz a dizellel sem gondod.
Ha rossz állapotban van egy dizel vagy egy benzin akkor viszont ugyanolyan sz×arok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!