Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Üdv! Audi A4 3. 0 tdi quattro...

Robi14723 kérdése:

Üdv! Audi A4 3. 0 tdi quattro vásárlást tervezek.2008 tól gyártott b8 as széria. Leginkább használói vélemények érdekelnének az autóval kapcsolatban. Mi mennyi típushibák?

Figyelt kérdés

2018. febr. 6. 08:41
 1/2 anonim ***** válasza:
2018. febr. 6. 12:03
 2/2 anonim ***** válasza:

A6 3.0 TDI volt nekem, nagyon szerettem. Csak a turbót kellett rajta felújítani, egyéb baja nem volt, pedig 370 ezer km volt benne mikor eladtam (majdnem 90-et mentem én vele).

Nincs amúgy nagyon típushibája, egy nagyon jó konstukció, de akad vele egy-két gond: elsősorban ott van a 6 injektor, ami elromolhat, mint minden dízelnél. Aztán ott van a turbó, ami nálam is eleresztette az olajat, szintén többszázezer forint. És ezután következik a legnagyobb gond: a motor láncos vezérlésű, elméletileg soha nem kell cserélni, de ha mégis, akkor az minimum két napos meló. Az a baj, hogy a lánc megnyúlhat 200 ezer km után is, de van amelyik kibír 600 ezret is. A motor el van szigetelve, laikus fül nem is hallja, ha elkezd enyhén csörömpölni a lánc. És ha elszakad, akkor ennél a motornál az nagyon csúnya lesz.

Van még egy gond ezekkel a motorokkal olyan 200-300 ezer km után: indításkor (mindegy hogy hideg vagy meleg a motor) nagyon sok idő kell amíg körbeér az olaj. Szabad füllel is hallahtó, hogy az első 2-3 másodpercben csúnyábban szól a motor, utána meg kifinomul. Szóval az első másodpercekben a vezérműtengely "szárazon" megy. Az enyém is csinálta. Szerelőm szerint a 3.0 TDI-k 80%-a ilyen, de nem sikerült kideríteni, hogy mitől ilyen, így adtam el végül. Ezzel annyit akartam mondani, hogy ez speciel tényleg olyan dízelmotor, amit nem jó sokat indítgatni meg leállítani.

2018. febr. 6. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!