Ti, hogy szoktátok megközelíteni az út kereszteződést?
Ez által az is érdekelne,hogy amikor ti fékkészenlétben vagytok egy kereszteződéshez közeledve,akkor a kuplung felett is ott van a lábatok és a fék felett is?
Mert az oktatóm úgy tanítja,hogy csorogjak ki addig amíg be nem látom jól az útkereszteződést,és mindig legyen a lábam a kuplung felett és a fék felett is.
Jól mondja az oktatód.
Ha hirtelen meg kell állnod, akkor a kuplungot is be kell nyomnod, mert különben lefulladsz.
Vissza kettő, becsóválom...
Viccet félretéve automata van most, kereszteződés geometriájától függően, fékkel, gázzal játszva
Ha lefullad, hát lefullad, majd újra indít. Még mindig jobb kezdőnél, ha nem tartja ott a lábát. Az én oktatóm eredményesen belém nevelte, hogy kuplungot és féket egyszerre nyomok. Így hosszabb is lett a fékutam. Annyira rossz hatással volt rám, hogy oktatóváltás után is nehezen szoktam le róla. Tíz év után, még mindig előfordul, igaz csak nagyon ritkán.
Persze, kérdező, ha nem vagy hajlamos a fenti hibára, akkor tedd a pedál fölé nyugodtan! Ha kinyomod, a motor nem lassítja a kocsit, viszont ténylég nem fulladsz le. Idővel rutinos leszel, s letett lábbal is tudni fogod, mikor kell rálépni.
Sőt, még szűk, de forgalmas városi kisutcákban is a kuplung felett van a lábam, mert bármikor előfordulhat, hogy vészfékezni kell egy figyelmetlenül kitolató autó előtt, kiugró ember előtt, ilyesmi.
Amúgy meg ha úgyis elsőbbséget kell adjak, akkor nyugsian közelítem meg a kereszteződést, és vagy visszaváltok, és motorfékkel gurulok be, majd mikor nagyon lelassítok, akkor benyomom a kuplungot, vagy olyan is van, hogy az utolsó 50 méteren kidobom üresbe, aztán gurulok (tanulóautóban ezt nem szabad).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!