Skoda fabia (1999-2007) benzin vélemények?
Legfőbb városban lenne használva, hosszabb út max 150km.
Melyik a legjobb motor? Fontos, hogy megbízható legyen, és ne életveszélyes.
Nincs semmi baj a HTP-vel sem. A családban van egy, 10+ éve komolyabb hiba nélkül működik.
Városban pörgős, keveset fogyaszt, szóval nem rossz motor.
A HTP első szériái kerülendőek.
A régi 68LE-sről van tapasztalatom: városban iszik, de még elfogadható mértékben, középtartományban nyomatékos kb. 100km/h-ig. Nem egy rakéta, de hasznosítható. 10%-os emelkedőt 3-asban bírja, 100km/h felett még megy, de gyengül, majd 140-145-nél vége. Lassan gyorsul, talán 60-100-közt jobban. Az ülései hosszabb úton kényelmetlenek.
Jobb választás lehet egy G Astra?
Mellesleg melyik a jobb variáció hasonló típusok között. Egy kevesebb cm3 (pl. 1.2) 12 V, vagy több cm3 (pl. 1.4) 6 V? Ugyanez elmondható 1.4 és 1.6 között.
Városban és városon kívül melyik a jobb fogyasztásban, élettartamban és több más vonatkozásban?
1.6-os motorral nem szereltek mk1-es Fabiát.
Én városi használatra az 1.4 16V, 75 vagy 80 le-s változatot venném, mert ez már rendelkezik országútra és autópályára éppen elégséges! erővel. Véletlen se a 101 lőerőset válaszd, mert az gyárilag túlhúzott, hamarabb kopik, jobban amortizálódik (Skoda importőr mondta, nem én találtam ki)!
A gyengébb motorok pedig a város vége tábla után lesznek használhatatlanok, így a "hosszabb út max 150km" igazi gyötrelem lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!