Magánszemélynek egy autót lízingelni éri meg vagy törleszteni? Mit gondoltok erről?
Mit gondoltok?
Erősen elgondolkodtam ezen.Ugyanis, a lízingnél a szervizköltségek nem az üzembentartót terhelik.
A tágabb családi körben van egy orvos család.
Az apuka csak Renaultokat vesz, 3-4 évente cseréli őket.Ha kijön az új modell, lecseréli, a régi meg beszámíttatja.Viszont, ő hitelre szokta,de amennyit ő keres, abból könnyű lenne akár egy BMW-t is törleszteni.
A vicc az, hogy nem is megy sokat a kocsikkal, kb 80 ezer van bennük, amikor lepasszolja őket és mindig csúcsfelszereltséggel veszi.
Autót ma már csak lízingelni tudsz, kivéve ha személyi vagy jelzálogkölcsönt veszel fel.
Az is lízing amikor bemész a kereskedőhöz és kihozol egy új autót "hitelre" itt a bank lesz a tulajdonos és te az üzembentartó. Itt a banknak fizeted a havi részletet és kell 20% önerő is.
A másik lízing amire te is gondolsz az az, amikor a kereskedőnek (rajta keresztül a gyártónak) fizeted a havi részletet. Ennek sokkal magasabb díja mint az előzőnek (egy alapfelszereltségű Fabia kb. 70.000 forint havonta), és km korlát is általában 10-15.000 km/év. Itt 4 évente új autóba ülhetsz, de lehetőség van zárt végű lízingre is amikor megveheted az autót.
Én is gondolkoztam mindkettőn, és arra jutottam hogy mivel legalább 8 évig meg akarom tartani a kocsit az első az és olcsóbb megoldás.
Nekem is vannak ilyen ismerőseim. 4-5 évre hitelezik a kocsit, amikor lejár a hitel cserélik be az újba és fizetik az új hitelt. És alig mennek.
Én a hitelre szavazok. De manapság nem is feltétlenül kell autóhitelben gondolkozni. Egy személyi kölcsön praktikusabb lehet (ha nem túl nagy összegről van szó)
Kedves 3.
Ha hirtelen kell egy kocsi, igen működik.
De, új autót vagy pár éves használtat senki nem vesz kp-ra, főleg 8-9 milliós autókat.
Még az orvos rokon is hitelre veszi,neki úgy kényelmes.A házán is van, de annyi a havi bevétele, hogy meg sem kottyan nekik, hogy havi 150 ezret kell fizetni csak a hitelekre.
Őszintén szólva. Jófogásra felmész. Nézel betanított német melót.
1 évet kintvagy és kb 6 milliót félreraksz(tobbi kaja,telefon stb) kapsz érte itthon is minimálbért (bejelentenek ide es oda is). Van 6 milliod.
Leteszel egy rendes szakmat minősítéssel együtt és kb 3 millio el is megy, de marad mèg 3. Azalatt az 1 év alatt megtaniltad a nyelvet is. Szakmával kimész még egy évre 10-12 milliót elraksz.
Kész az új autód!
Nem kell 5-10 éves hitelbe bocsátkoznod, s 2 év alatt megkerested 3 autó árát+tudsz egy nyelvet+szakmát kaptál+bármikor mehetsz kintre dolgozni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!