Autóvásárlás kereskedésben hitelre?
Sziasztok. Még nem csináltam ilyet.
Szeretnék venni egy használt autót, kinéztem egyet a neten és úgy lenne, hogy az ár 1/3-át kifizetném a maradékra pedig hitelt vennék fel a kereskedésen át.
Amikor odamegy az ember és kifizeti az önrészt, akkor ott a kereskedés elintéz minden papírmunkát, tehát átírást, Cascot, hitelt, és utána rögtön el is lehet vinni az autót?
Kell vinni munkáltatói igazolást, banki papírokat, közüzemi számlákat a hitelhez?
Egyrészt inkább 1/3 legyen hitelből, másik hasonló kérdésnél leírtam, akkor ha totálkárra is töröd a biztosító által adott pénzből ki tudsz szállni anyagilag nullára.
Viszont ha drága egy ekkora összegű beruházás miatt kétszer megtenni a BP-Szeged távolságot, akkor nem kell autót venni.
Ó ne is mondd... minden álmom az lenne, egy új autó ami nem hagy ott az út szélén, nem úgy mint a mostani szokott.
Amilyenbe szívesen beruháznék az 4 vagy 4,5 milliótól indul. Az sok pénz, sok hitel, nagyobb részletet jelent havonta.... Nem tudom bevállalni. Meg nem is merem, pláne amiket itt olvasok.
5-6 éves autót nézek. A mostanit 13 évesen vettem, szerintem a km óra is vissza van benne tekerve. Rengeteg baja van pedig nagyon vigyázok rá, nem engedem lepukkanni. De hát marha sok pénz a folytonos javíttatás.
Önerőből mondjuk másfél milliót ki tudnék fizetni, ha várok még jó pár hónapot akkor a 2 is összejöhet.
Lehet, hogy újragondolom ezt az egészet, és inkább nézek egy olcsóbb autót, az a biztos.
10 éve ugyanott dolgozom, nem multi szóval nem fognak csak úgy kirakni, ettől nem tartok. Inkább a kamatok ingadozásától vagy attól, hogy valami ócskavasba nyúlok bele megint.
Nem írtam sehol olyat, hogy drága, nem kell belém beszélni, hogy csóró vagyok mert nem vagyok.
Te szívesen utaznál 2x messzire vonattal? Én nem. Okoska.
Nem kell megsértődni az igazságon. Nem a csóróságot bezsélem beléd, hanem a fillérb*szást.
De nem is ez a lényeg, ha 1,5 millió van egy 2 milliós autóra akkor azt simán be lehet vállalni (feltéve, hogy az első szerviz ára még megvan). Egyébként a hiteleknek utána kellene nézned, mert mint írtam, nem azt a világot éljük, mint 10 éve. Nagyon alacsonyak a kamatok, futnak utánad, hogy fix (futamidő végéig garantáltan fix) törlesztővel vegyél fel egy kis pénzt.
A fenti összegek figyelembevételével bőven olcsóbbna jössz ki, mint ha még hosszú ideig foltozod a mostani kocsit.
Tessék, lehet minuszolni tovább...
Nem a svájci frank alapú hitel korszakát éljük, de az is erős túlzás, hogy mostanság mennyire "olcsón" adnak hitelt.
Két embert ismerek akik hitelre vásároltak autót, és rendben vissza is fizették, bár azt ők sem írnák alá szerintem, hogy a felvett 600ezerre vissza fizetett 720-750ezer milyen tisztességes kamatot is jelent a banknak.
Egyébként mind a két fazon úgy vette fel a hitelt, hogy valójában türelmetlenek voltak, azonnal kellett az autó, nem akarták kivárni azt a néhány hónapot, ami után hitel nélkül is kifizethették volna - ennek ára lett a 120-150 ezer plusz.
Az is tanulságos, hogy míg az egyik autóval mondjuk nem volt gond, a másikra közel fél milliót kellett költeni (Passat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!