1.9 PD TDI nem indul vagy leall menet kozben. Mi lehet a gond?
+1 Nálam elment a 3.-as hengerben 1 PD elem
150 lovas ARL leon.
Egyszerűen letilt amikor nem nyit ki a mágnesszelep jelre.
Aztán meg leül ,komplett sorban cseréltem és hibátlan.
NEm kell egből a PD-t cserélni, de lehet, hogy az lesz a baja. Üzemanyagszűrő mikor volt cserélve? Nem levegősödik a rendszer? Az üzemanyagszűrő tetején az egyik cső áttetsző, ha ott buborékokat látsz, akkor levegősödik.
Nekem a tanknál öregedett el a cső csatlakozása. 2 cm-t le kellett vágni belőle és megoldódott. Ha ilyen probléma nincs akkor lehet PD elem is persze
"Teszteren semmi hibat nem hagy"
Pontosan milyen teszterrel nézted? Ugyen nem ELM327?!
Nem létezik, hogy gyári VAS-teszterrel vagy akár VCDS-el ne találj bejegyzett hibát ennyi probléma után.
A teszter az mukodik. Evek ota ebbe a szervizbe jarok es esdig ha volt hiba mindig adott hibat a teszter.
Minden filtert decber elejen csereltem olajal egyutt. A csoveket atnezem pontosabban ma.
Sok forumba olvastam hogy lehet a 109-es rele is. Van ra valami esej? Az izzitast jelzo lampa mindig felvillan mikor inditok es az "ujabb" tipusu fekete rele van benne es az izzito gyertyak is levoltak tesztelve.
Az izzító gyertyának van ehhez a legkevesebb köze, Pd elem hibát legtöbb esetben ki lehet olvasni, ha viszont nem tárolt akkor lehet az elem tömítése szar, bár ettől nem áll le menet közben, lehet nagynyomású szivattyú, attól meg be sem indulna, gázolajszűrő is lehet attól is megáll menet közben.
Ez annyi minden lehet, hogy inkább vidd el egy olyan emberhez aki ért hozzá, azzal jársz a leggazdaságosabban, mert olcsó így se úgy se nem lesz.
Bár már nem mai a téma, de ugyan így jártam. Az autó nehezen indult, vagy menet közben leállt, a go szűrő elmenő ágán az átlátszó csőben légbuborékok voltak. Gondoltam cserélek gázolaj (go) szűrőt, vettem egy Denckernann típusú go szűrőt, aminek a beépítése után még durvábban kezdett random leállni menet közben. Szétszedtem, összeraktam, nem jó. A megoldás az lett végül, hogy vettem egy másik, de már jó minőségű go szűrőt 3x-os áron, azzal minden tökéletes lett.
Az olcsó go szűrőben lévő tömítőgyűrű nem tömít rendesen, mellette levegőt szív a rendszer, ami rendszertelen leállásokhoz vezetett. A jóminőségű go szűrőhöz jóminőségű, mérethelyes tömítőgyűrűk vannak, így azzal megoldódott a leállások problémája.
Nekem is ugyan ez a baj ,egyszerűen magától leállt a motor.
Észleltem előtte hogy reggel nehezen indul ,pöfög ,pöfög gáz adásnál
jobban elkapta és ha be indult akkor már egész nap indult pöcre.
Másnap ugyan igy indul de ezt már hónapok óta csinálta,volt mikor egyböl indult reggel.
Reménykedek hogy csak gázolaj szűrő lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!