Ha 14 évesen autóval jogsi nélkül megállít a rendőr szabhat ki pénzbírságot?
Azért ne, mert ha balesetet szenved ez a nagyon okos és ügyes 14 éves, akkor a biztosító semmit nem fog neki fizetni, mivel nincsen érvényes jogosítványa.
Gondolom örülni fogsz, amikor adósságba vered a szüleidet, mert mondjuk meghúzol egy vadiúj mercit.
Ha rendőr elkap, akkor 45 ezer helyszíni bírság és max. 2 év eltiltás jár. De aki a vezetést átengedte (az autó tulajdonosa), az is kap büntetést.
Nem büntethet meg.
Mert 14 évesen még nincsenek rendőrök.
Csak 20 év felett fog büntetni.
45 helyszíni, 90 a csekkes. Anyu/apu kap egy 25 helyszínit vagy egy 50 csekkest. Téged eltiltanak 2 évre a jogsiszerzéstől. Ez az alap. Ha valakinek nekimész akkor százezrekről indulunk.
Ezt a 14 évesen így úgy vezetünk dumát hagyjuk már, azért mert tudsz váltani meg a kuplungot használni attól még nem leszel jó vezető LOL MÁR. Biciklivel nem tudtok normálisan menni...
Kiküldenélek a belvárosba b#zdki aztán megnézném mikor rinyáljátok el magatokat két kereszteződés után.
Akkor elmondom nektek hogy én 13 évesen keztem az autóvezetést . :D
délutánonként és este.. leginkább kisebb utakon mentem meg a belső sávba szabályoknak megfelelően stb..
Nem kell lenézni a fiatalokat, mert elég nagy érzékük van hozzá, ha csak magamból indulok ki akkor igen !
Amint lehetett mindenre megszereztem a jogsit A,BE,CE,DE,TR PÁV 1 2 teherautóztam és buszoztam valamint bele mélyedtem a trolibusz világába is . :)
Igaz hogy nem most volt hanem a 2000 res évekbe, kicsit más volt a közlekedési morál és tudtuk a dörgést...
No alkohol és no vagánykodás! Soha nem buktam meg apám a rendőrségen dolgozott lehet hogy ettől voltam kicsit bátrabb ..
De nem jelentett problémát, elég fiatalon neki álltam vezetgetni, apám mindent elmagyarázott és megtanított nekem !
Már akkor hibátlan tesztlapokat csináltam, és szerintem jobban tudtam a szabályokat szóban elméletben, és gyakorlatban is mint aki jogsival rendelkezett.
A vezetés nekem egyfajta szerelem , és nagy hobbi volt 750 ezer leigazolt kiló méterem van Volánbusz Zrt és BKV Zrt .
Egy cseppet sem bántam meg az akkori bűnözésemet . :D
Kiváló vezető voltam és nagyon előre látóan közlekedek a mai napig is!
Igaz már nem szeretem úgy a vezetést mint egykor.. csak a saját autómat vezetem.
2015 ben gyökeresen megváltozott az életem .. a tömegközlekedéssel teljesen felhagytam, és az informatika szoftverüzemeltetés, játéktervezésre tettem az eszemet.
Mai napig is ebben a szakmában dolgozom, természetesen ugyan úgy 102 es kódos jogsim van ... nem vetettem ki a nagy kategóriákat ... mert úgye így 5 vre kapom 101 esel meg 10 évre kapnám.
Már nem vonz a nagy autó és a busz sem mint annak idején.. nagyon jó buli volt.
Elég korán megismerkedtem még annak idején a Moszkva téren buszvezetőkkel 15 éves voltam amikor garázsmenetbe utasvilágítás nélkül vezethettem !
Nagy élmények voltak és nagyon tetszett .. Automata váltó húúúú könnyebb volt vezetni szó szerint mint az autót . :D
Igazából aki közlekedés szerelmesei közé tartozik az megállíthatatlan ezt tudom magamról! :)))
Még annyit hozzá tennék hogy a kategóriák módosultak!
AM = 14 ÉV
A1 = 16 ÉV
A2 = 18 ÉV
A = 24 ÉV illetve 20 éves kortól bejegyezhető 2 éves A2 vel rendelkezőknek!
B = 17 ÉV
C = 18 ÉV
D = 21 ÉV
CE = 18 ÉV Ha folyamatos két éves vezetői engedély van!
DE = 21 ÉV CE vel megadják a DE t !
TR és Villamos = 20 ÉV
Mert volt egy rendelet amikor a C 18 helyett 21 volt a D 21 helyett 24 volt most szerencsére ez vissza van állítva az eredetire..
Megjegyzem AM = Segédmotor 14 éves kortól megszerezhető , és szerintem veszélyesebb mint egy autó!!!
29 tehát te most olyan nagy ember vagy, mert 14 évesen szabályosan vezetsz?
(ami amúgy nem igaz, mivel nincs jogosítványod)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!