Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hatso feknyereg be volt...

Hatso feknyereg be volt szorulva az automon es kicsereltem. Lehet abbol baj, hogy nem parban csereltem hanem csak a jobb hatsot?

Figyelt kérdés
2018. jan. 31. 15:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet, de nem törvėnyszerű. Párban kell ene. Cserėld a másikat is.
2018. jan. 31. 15:50
 2/6 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem mondani h mar kb fel eve igy jarok eddig hibat nem talaltam semmit. Ezutan lehet gond??
2018. jan. 31. 15:56
 3/6 anonim ***** válasza:

a féket úgy találták ki, hogy nagyjából önbeállós legyen, és szintén nagyjából egyformán fogjon. A fékbe bármi kerülhet, főleg, ha tengelyig érő vízen gázolsz át..

Ha gyári egyforma hátsóféked van de az egyik oldalba olajos valami jut, akkor ugyanaz a szitu, mint most, hogy egyet cseréltél...kikopik a kosz, aztán minden a régi...remélhetőleg.

Ha beleszállsz az előtted lévőbe, és súlyos személyi sérülés is van, akkor bizony az igazságügyi szakértő szétszedi a dobokat, és megvizsgálja a fékeket(is)

ezt is vedd figyelembe.

2018. jan. 31. 17:08
 4/6 anonim ***** válasza:

A féknyeregre nincs ráírva hogy párban kell cserélni, nem lesz vele semmi gond.

Ad2. Ha a fék betét lett cserélve az problémás lehet mert eltérő (lehet) tengelyenként a fékerőd hátul, amit az ESP/ABS vagy felismer vagy nem. Ha nem akkor a régi fékednek lesz a maximális fékhatása az újnál is. (illetve az a +3-5e ft hogy párba legyen cserélve nem lett volna túlzottan drága mulatság)

2018. jan. 31. 17:59
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem fontos azt mindet cserélni, csak a rosszat. Én fuvarozó vállalatnál dolgozok, de csak azt cserélik amelyik rossz.

Teljes felesleges pénz kidobás lenne mindig párban cserélni , amikor néhány fékezés után össze kopik és jól is fog.

Balesetnél meg nem szedi szét senki a fékeket.

2018. jan. 31. 18:28
 6/6 A kérdező kommentje:
koszi mindenkinek de csak a féknyereg vagyis amiben a dugattyú üzemel volt cserés, a betéteket egyértelmű, hogy tengelyenként cseréljük! :)
2018. jan. 31. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!