Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fordulatszám mérő mérhet...

Fordulatszám mérő mérhet rosszat így? (többi lent)

Figyelt kérdés
Vettem egy fordulatszám mérőt a 2 (azaz kettő) hengeres autómhoz. 2-4-6 hengeres motorokhoz való elvileg. Na most miután nagynehezen rákötöttem, 4 hengeres üzemmódban volt, és úgy mért egy reális 800-900-as alapjáratot, de amikor átrakom 2 hengeresre, ilyen 1200-as alapjáratot mutat és egy kisebb gáz után már 3-4000-enm van, ami szerintem irreális. Ez lehet a termék hibája vagy a megszakítóm ad ki hülye adatokat?

2018. jan. 29. 15:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Milyen kocsid van? Trabant? Vagy Wartburg?
2018. jan. 29. 17:17
 2/3 anonim ***** válasza:

"... agy a megszakítóm ad ki hülye adatokat?"

A megszakítód nem ad ki hülye adatokat, butább az annál. A lényeg az, hogy a motor annyi gyújtásjelet adjon le fordulatonként, amennyit a fordulatszámmérő vár az adott motortól. Vagyis ha a fordulatszámmérőt kéthengeres, négyütemű motorhoz állítod be, akkor fordulatonként egy szikra legyen.

A probléma szerintem itt lesz valahol. Kéthengeres kétüteműnél fordulatonként két munkaütem van, a kéthengeres négyüteműhöz állított fordulatszámmérő kétszeres fordulatszámot mutat. De akkor is megbolondul, ha kéthengeres, négyütemű, veszteségszikrás gyújtásod van - jó példa erre a késői, elosztó nélkül Polski Fiat 126p, aminél a kipufogóütem végén is szikrázik a gyertya. Ezekben az esetekben négyhengeres négyütemű motorhoz kell állítani a fordulatszámmérőt és jó értéket fog mutatni.

2018. jan. 29. 17:41
 3/3 A kérdező kommentje:

#1 Daihatsu :D

#2 Köszi!! Kéthengeres négyütemű. Most négyhengeres négyüteműre állítottam és így kis furikázás után reális értékeket mutatott.

2018. jan. 29. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!